A lányok továbbléptek, a fiúk elbúcsúztak

Akt.:
Magyarország vs. Brazília
Magyarország vs. Brazília - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Aho Nina és társai Brazíliát ütötték ki a nyolcaddöntőben, ezt megelőzően Spanyolország parancsolt megálljt Horváth Kristóféknak.

Az egyenes kieséses szakaszhoz érkezett a 3×3-as U18-as kosárlabda-világbajnokság, a Debrecenbe látogató fanatikusok mostantól igazi ki-ki ütközeteket láthatnak.

Szarvas Gábor legényeire az éremre is esélyes, a D csoportot makulátlan mérleggel megnyerő spanyolok vártak a legjobb 16 között a centerpályán. Az esélyesebbnek titulált dél-európaiak kezdték jobban az összecsapást, az első magyar kosarat Horváth Kristóf jegyezte, ezzel zárkózott fel egy pontra Magyarország. A hispánok remekül dobták a ketteseket, ezzel egyre jobban elszakadtak a piros-fehér-zöld alakulattól, végül 18-9-re nyert Spanyolország.

– A spanyolok kiváló játékerőt képviselnek, úgy gondolom, méltóképpen helyt álltunk ellenük. Szerintem a tudásunk legjavát nyújtottuk ezen a tornán, elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel. Saját produkciómról azt tudnám elmondani, hogy volt, amikor kijött a lépés, volt amikor kevésbé. Augusztus végén vár ránk egy Eb, ott bízom egy jó szereplésben, akár egy éremben is – összegezte a tapasztalatokat Horváth Kristóf a Naplónak.

Szégyenkezni nincs okuk a fiainknak, hiszen az alapvető célkitűzés, a csoportból való továbbjutást teljesítették, illetve ez a spanyol válogatott többek között az USA-t is két vállra fektette már Debrecenben.


Nyolcaddöntő:

Magyarország-Spanyolország 9-18

Magyarország: Opre 3, Durázi 3, Horváth 3

Spanyolország: Jou 6, Bria 6, De Agustin 4, Pérez 3


Rögtön Boros Márkék meccse után, az eddig hibátlanul menetelő lányainkra újabb megoldandó feladat várt a D csoportban negyedik helyen záró Brazília ellen.

A dél-amerikaiak egy 3-0-s sorozattal rajtoltak, erre Horváth és társai zsinórban hat kosárral válaszolt. Kellemetlen stílusban játszottak a brazilok, akiknek sikerült felzárkózniuk, 7-7-nél ismét döntetlenre álltak a gárdák. A hajrát szerencsére a magyar lányok bírták jobban, így holnap Olaszország ellen már az elődöntőbe jutásért küzdhetnek.

– Verekedős játékot nyújtott Brazília, ami távol áll a kosárlabdától. Elégedett voltam a saját játékommal, de a társaim ugyancsak a legjobbjukat mutatták be, mivel szerettünk volna bejutni a negyeddöntőbe – vélekedett Horváth Krisztina a lefújást követően.

– A legjobb négybe úgy vélem rajtunk kívül, az amerikaiak, a kínaiak, a spanyolok, az új-zélandiak esélyesek. Holnap először az olaszokkal találkozunk, őket az öt-öt elleni kosárlabdából ismerjük, technikásak, ellenben küzdéssel és csapatmunkával győzhetünk ellenük. Nagyon szeretnénk döntőbe jutni, ha ez összejön, a fináléban már az aranyérmet akarjuk megkaparintani – nyilatkozta Tóth Tímea.


Nyolcaddöntő:

Magyarország-Brazília 11-8

Magyarország: Horváth 6, Tóth 2, Aho 2, Kányási 1

Brazília: Josefino 4, Motta 2, Crystina 2


HBN-BÁ


A nap összefoglalója: