A lakosságért fognak össze a tűzoltók

A lakosságért fognak össze a tűzoltók
© Illusztráció: Getty Images
Balmazújváros – A tűzoltó hagyományok őrzését, a mai korhoz történő igazítását, továbbfejlesztését vállalta a Hajdú-Bihar megyei Tűzoltó Szövetség, amely nemrégiben tartotta tisztújító ülését Balmazújvárosban.

Mint azt megfogalmazták, a működés technikai feltételei egyre jobbak, amelyet a pályázati feltételek maximális kihasználásával értek el. Ám a fejlesztéshez további pénzügyi források megtalálása és bevonása szükséges – állapították meg. Ilyen lehet például a KEVIÉP kft. is, amellyel már tárgyalásban vannak. A megyében a több mint 20, jelenleg is működő egyesület stabilitására kell törekedni, és meg kell vizsgálni az időközben megszűnt csoportok újra indításának lehetőségét. Továbbá, kiemelt feladatnak kell tekinteni az óvodákban, iskolákban végzendő tájékoztató, felvilágosító tevékenységet.

A települések lakói évszázadokkal ezelőtt is rendkívül nagy figyelmet fordítottak a megszerzett vagyonuk megóvására, amely arra a döntésre késztette őket, hogy tűzoltóegyesületet hozzanak létre. Megyénkben az 1800-as évek elején és az 1900-as évek elején sorra alakultak a tűzoltóegyletek. Megfogalmazták, hogy minden tűzeset alkalmával a helységben és annak határában lévő tanyákon is védik a lakosság ingatlan és ingó vagyonát. Nemzedékről nemzedékre adták át a stafétát és az évtizedek során szerzett tapasztalatokat – hangzott el az ülésen.

HBN


A vezetőség tagjai

  • Elnök: Dávid Zoltán (Földes)
  • Társelnök: Vágó Béla (Kaba)
  • Alelnökök: Török József (Debrecen), Nagy József (Biharnagybajom), Németh József (Tiszacsege)
  • A felügyeleti bizottság tagjai: Báthori Péter (Balmazújváros), Tóth Imre (Biharnagybajom), Kiss Imre
  • (Szentpéterszeg)
  • Külsős operatív titkár: Györgyfi Sándor (Berettyóújfalu)
hirdetés