A Külügyminisztérium a Szecsuanba készülőket figyelmezteti

Budapest, 2013. április 22., hétfő (MTI) – Erős földrengés volt szombaton a kínai Szecsuan tartományban, emiatt a Külügyminisztérium konzuli szolgálata arra kéri a térségbe készülő magyarokat, mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a helyi közlekedési viszonyokról, és készüljenek fel arra, hogy a tartományban utazásuk alkalmával fennakadásokra kell számítani.

A konzuli szolgálat honlapján hétfőn közzétett figyelmeztetésben azt írják: a természeti csapás miatt az érintett Lusan megye Jaan városán túl Szecsuan tartomány más részein – így a tartományi székhelyen, Csengtu városában is – kisebb-nagyobb forgalmi korlátozásokra kell számítani a következő napokban.

Eddig kétezernél több utórengése volt a szombat reggeli 7-es erősségű földrengésnek a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban, és jelenleg is állandóan ismétlődő, kisebb erejű földmozgások vannak a térségben. A legerősebb utórengés 5,9-es fokozatú volt.

A legfrissebb hivatalos adatok szerint 188-an haltak meg a földrengésben, és több mint 11 ezren megsérültek. A hatóságok 25 embert eltűntként tartanak nyilván. A kínai hatóságok közölték, hogy egyelőre nincs szükségük a nemzetközi közösség segítségére.

– MTI –