“A KRESZ folyamatosan változik, de sokan rutinból vezetnek”

Akt.:
“A KRESZ folyamatosan változik, de sokan rutinból vezetnek”
© Fotó: Matey István archív
Debrecen – Ön egyetért-e azzal, hogy bizonyos időközönként újra kellene vizsgázni kreszből? Erre kerestük a választ.

– A sok balesetre való tekintettel érdemes lehetne bizonyos periódusonként számot adni a tudásukról az embereknek – válaszolta kérdésünkre Nagy Péter.

nagy_peter
Nagy Péter

– Én úgy vélem, hogy akik mondjuk húsz éve tették le a vizsgájukat, azoknak szükséges legyen megújítaniuk azt, már csak azért is, hogy biztosan tisztában legyenek a változásokkal – vélekedett Kapás Klaudia.

kapas_klaudia
Kapás Klaudia

Tarnóczi Kittinek három éve van vezetői licensze, és úgy gondolja, legalább két évtizedente újra kellene vizsgáznia a járművezetőknek, hátha a felfrissített tudás biztonságosabbá tenné a közúti közlekedést.

tarnoczi_kitti
Tarnóczi Kitti

– Szerintem igen, mivel folyamatosan változik a KRESZ, és sokan pedig csak rutinból vezetnek. Ez talán leginkább azokat az idősebbeket érinti, akik esetleg már csak ritkán ülnek a volán mögé – felelte Péntek Alex Márk.

pentek_alex_mark
Péntek Alex Márk

– Tízévenként érdemes lehet újra vizsgáztatni. Bár nekem jelenleg nincs jogosítványom, de szó nélkül alávetném magam a procedúrának – mondta el Kocsis Imre.

kocsis_imre
Kocsis Imre

Imre Bernadett egyáltalán nem támogatja, mondván, egyszer már megcsinálta. Állítása szerint, ha valaki folyamatosan figyelemmel kíséri a változásokat, az elegendő. Úgy véli, inkább a jogosítvány megszerzésének feltételeit kellene szigorítani.

imre_bernadett
Imre Bernadett

HBN|Fotók: Matey István