A közlekedési szakszervezetek követelik az életpályamodellt

Budapest – A közlekedési szakszervezetek nyílt levélben követelik a kormánytól az ágazat minden szereplőjére érvényes életpályamodell kidolgozását, a kiegyensúlyozott működéshez szükséges egységes szabályozási rendszer felállítását, korhatár előtti nyugdíjrendszer kidolgozását, a bérek rendezését, a munkakörülmények javítását – közölte a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége (KSZOSZ) hétfőn a kongresszusok döntését az MTI-vel.

Nemes Gábor, a KSZOSZ elnöke a közleményben kiemelte, a szakszervezetek közül elsőként vállalják nyíltan, hogy rendszeres párbeszédet, szakmai egyeztetést kezdeményeznek minden politikai párttal a rendszeres párbeszéd érdekében.

A közlemény szerint a közlekedési szakszervezetek döntöttek arról is, hogy megkezdik az érdekvédők munkáját szabályozó és védő törvény alapjainak a lerakását, és más ágazatok képviselőit is hívják a tervezet összeállításához.

A levél szerzői elvárják a döntéshozóktól, hogy érdemi tárgyalás kezdődjön az ágazat problémáiról – közölte Nemes Gábor.

– MTI –
hirdetés