„A közétkeztetési reformok miatt éheznek a gyerekek”

Debrecen – A gyerekek a koplalástól dekoncentráltak, iskolai teljesítményük romlik – mondta Herpergel Róbert jobbikos önkormányzati képviselő.

A közétkeztetési reformok miatt éheznek a gyerekek, mert az oktatási intézmények étkezdéiben ízetlen, ehetetlen ételeket kínálnak a felnövekvő generáció számára, figyelmen kívül hagyva az egyes korcsoportok kalóriaszükségleteit is – mondta sajtótájékoztatón Herpergel Róbert, aki arról is beszélt, hogy a szeptember 24-ei közgyűlésben kérdést tett föl arra vonatkozóan, hogy lehet-e változtatást kezdeményezni az étkeztetéssel kapcsolatban. Erre írásban kapott választ a városatya, mely szerint a Debreceni Intézményműködtető Központba több negatív visszajelzés is érkezett a szülők részéről.

Hozzátette: a Jobbik önkormányzati képviselői is számtalan megkeresést kaptak a témával kapcsolatban. – Úgy vélem, talán az egészségügyért felelős államtitkárságnak is át kell állnia erre az egészségesnek titulált étrendre, így talán gyorsabban intézkednek a menzák normális ízvilágának visszaállításáról – fogalmazott Herpergel Róbert, végül kérte a városvezetést, hogy akár hagyják figyelmen kívül az Emmi rendeletét.

HBN
hirdetés