A körmünket is lerágtuk a rangadón, de végül kikapott az MVFC

A körmünket is lerágtuk a rangadón, de végül kikapott az MVFC
© Fotó: Derencsényi István, archív
Berettyóújfalu – Ahogyan az várható volt, nagy csatát hozott az MVFC és az ETO összecsapása: a hétfő esti győri derbi végül 3–2-es hazai sikerrel zárult, így két fordulóval a férfi futsal NB I. alapszakaszának vége előtt el is dőlt, hogy a Rába-parti egylet várhatja az élről a rájátszást.

Egy öngóllal indult a meccs, Klochko szerencsétlen megmozdulása után 1–0-ra ment a Győr a 3. percben. A házigazdák irányították a játékot, ám így is sikerült egyenlíteni a Mezei-Villnek igen hamar. Dávid legurított szabadrúgását Trencsényi emelte kapura, Tóth csak beleérni tudott. Nem sokáig volt azonban egál, Jaison lőtte ki hat méterről a bal alsót – félidőben 2–1 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészben is nagy csata folyt a pályán, rengeteg helyzetet dolgoztak ki a felek, ám vagy a kapusok állták a sarat, vagy a befejezés volt pontatlan. A hajrában vészkapus játékra állt át a Berettyóújfalu, ami azonban megbosszulta magát. A 38. minutumban egy kontra után tovább növelte fórját az ETO. Igaz, egy vendég-találat is született, de hiába – 3–2-re nyertek Jordi Illa Solé tanítványai.
Csütörtökön 19 órától újra pályára lép Turzó József alakulata, a Nyírgyulaj látogat a Pálfi István Rendezvénycsarnokba a bajnokság 17. körében.

HBN


A tények

RÁBA ETO–MVFC-Berettyóújfalu 3–2 (2–1)

Győr, Magvassy Sportcsarnok, vezette: Kovács G.

ETO: Tóth Gy. – Solano, Juanra, Harnisch, Seidler. Csere: Alex, Sáhó K., Jaison, Amrani, Farkas B., Jakatics Á., Alasztics M., Matkovics G. Vezetőedző: Jordi Illa Solé

MVFC: Tihanyi – Trencsényi, Szabó, Rábl, Dávid. Csere: Nagy, Klochko, Gál, Komáromi, Vulovic, Sánta, Mezei. Vezetőedző: Turzó József

Gól: Klochko (3. öngól), Jaison (8.), Solano (38.), illetve Trencsényi (8.), Klochko (38.)

Sárga lap: Seidler (20.), Jaison (19.), illetve Komáromi (25.)

hirdetés