A kormányhivatal is az álláskeresők mellett

Az esemény plakátja
Az esemény plakátja
Debrecen – Az északkeleti régió legnagyobb munkaadóinak részvételével várja az első ízben – hagyományteremtő szándékkal – rendezendő Debreceni Állásbörze mindazokat, akik tartósan munkanélküliek, még vagy már nem találják helyüket a munkaerőpiacon, pályakezdők, váltanának, esetleg kisgyermek mellől térnének vissza a munka világába.

Május utolsó hétvégéjén a Debrecen Plaza ad otthont a nagyszabású programnak: a bevásárlóközpont két szintjén mindkét napon nyitva tartási időben, azaz reggel 9-től egészen 20 óráig várják az érdeklődőket.

A rendezvény szakmai partnere a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. A főosztály munkaerőpiaci információ- és szolgáltatásnyújtással, tanácsadással, aktuális képzési lehetőségek, álláslehetőségek, támogatási formák ajánlásával jelenik meg, de segítenek az elhelyezkedni kívánó álláskeresőknek az önéletrajz, valamint a motivációs/kísérőlevél megírásában is. A standon elérhetővé teszik a Nemzeti Pályaorientációs Portált, illetve a Virtuális Munkaerőpiaci Portált is.

Eddig közel 30 cég jelezte részvételt, köztük olyan multinacionális vállalatok, mint a magyarországi Bosch-csoport, a FAG, az NI Hungary, a Pipelife, az RR Donnelley, a Jabil Circuit, vagy az Aldi. Érkezik számos informatikai vállalkozás, az ország több jelentős, a szállítmányozásban, logisztikában érdekelt vállalata is. Lesznek továbbá a kiállítók között felnőttképzésben érdekelt intézmények, mint a Debreceni Képző Központ, a DExam Vizsgaközpont és munkaerő-közvetítéssel foglalkozó vállalkozások, de munkalehetőséggel érkezik számos biztosítótársaság és pénzügyi szolgáltató cég is.

Érdeklődni és további részletek: 20/420 43 32-es telefonszámon, vagy a www.debeceniallasborze.hu címen.