A kormány vagyonátruházási illetékmentességet ad a lízinggel megszerzett haszonjárművekre is

Budapest – A kormány a logisztikai, a közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások versenyképességének növelését szolgáló intézkedések során a haszonjárművek esetében biztosított vagyonátruházási illetékmentességet a lízing keretében megszerzett haszonjárműveknél is biztosítja a jövőben.

Ilyen haszonjármű lehet a nyergesvontató, tehergépjármű, pótkocsi (félpótkocsi) és az autóbusz. Az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

A kormány a logisztikai, közúti árufuvarozási és személyszállítási ágazatot érintő egyes intézkedéseket áttekintve azzal is egyetértett, hogy a hivatásos gépjárművezetők képzésére vonatkozó állami forrásokat a munkanélküliek mellett a pályakezdő fiatalok részére is biztosítani kell. Ezért felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a nemzetgazdasági miniszter bevonásával és a miniszterelnöki megbízottal együttműködve tegye meg a szükséges
intézkedéseket.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés