A kormány politikája elleni tüntetés kezdődött Budapesten

A Nem maradunk csendben elnevezésű Facebook-csoport által meghirdetett tüntetés résztvevői a belvárosi Szabadság téren 2017. április 15-én. A szervezők a "kormány megfélemlítő politikája ellen" tiltakoznak
A Nem maradunk csendben elnevezésű Facebook-csoport által meghirdetett tüntetés résztvevői a belvárosi Szabadság téren 2017. április 15-én. A szervezők a "kormány megfélemlítő politikája ellen" tiltakoznak - © MTI Fotó: Balogh Zoltán
Budapest – A kormány politikája elleni tüntetés kezdődött szombaton a főváros V. kerületében, a Szabadság téren.

A demonstráció kezdetén a szervező Nem maradunk csendben Facebook-csoport nevében felszólaló Lukács Áron arról beszélt, hogy Orbán Viktor megfélemlítő politikája ellen tüntetnek, hogy megmutassák, az országot nem lehet ellehetetleníteni.

“Nem fogadjuk el, hogy módszeresen egymás ellen próbálják meg hangolni a társadalom különböző csoportjait. Ez ellen a zene és a békés közösség erejét mutatjuk fel” – fogalmazott a szervező.

A szervező Nem maradunk csendben Facebook-csoport az esemény meghívójában azt írta, azért tüntetnek, mert “a kormány módszeresen próbál meg elhallgattatni minden kritikus hangot és szervezetet”, és meg akarják mutatni, hogy “egy országot nem lehet elhallgattatni”. Jelezték: nem hagyományos demonstrációra készülnek, a beszédek mellett a zenén, a táncon és a hangos véleménynyilvánításon lesz a hangsúly.

A résztvevők megtöltötték a Szabadság teret. A tömegben látni lehetett magyar és európai uniós zászlókat.

– MTI –