A körforgalomban tévedt el

Nem a megfelelő kijáróban hajtott ki a busz (felvételünk illusztráció)
Nem a megfelelő kijáróban hajtott ki a busz (felvételünk illusztráció) - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Megütötte a bokáját a „kalandozó” buszvezető.

Nem a kijelölt útvonalon közlekedett egy helyi autóbusz június végén a városban – állította a legnépszerűbb közösségi portálon egy bejegyzésben az egyik fórumozó. A fiatalember levelében azt írta: reggel nyolc körül barátnőmmel a 15-ös buszon utaztunk a Széna tér felé. Amikor felszálltunk láttuk, hogy egy fiatal lány beszélget a sofőrrel. A Borzán Gáspár utcánál nagy meglepetésünkre a vezető a körforgalomból balra hajtott ki, teljesen más irányba, mint amerre kellett volna. Az utasok erre kiabáltak a vezetőnek, hogy rossz az irány, mire ő csak legyintett, hogy tudja. Majdnem egy kilométert mentünk, mikor egy parkolószerű helyen a buszvezető kirakta a lányt, akivel végig beszélgetett, majd megfordult és a 15-ös visszatért az eredeti útvonalára.

Szóbeli figyelmeztetést kapott

A bejegyzés szerzője úgy vélekedett: a jelek szerint, a megfelelő kapcsolatokkal mostantól bárki, bármikor ingyen használhatja a DKV taxiszolgáltatását.

A levelet továbbítottuk a DKV-nak, ahonnan az a válasz érkezett, hogy az utas által leírtak alapján beazonosították a járművet és a járművezetőt is, aki június 21-én a napi feladatainak megfelelően a 15-ös és a 15Y-os vonalakon felváltva közlekedett. A buszokba beépített GPS-rendszer adatai alapján szombat este, 19 óra 35 perckor a Borzán Gáspár utcán a körforgalomból a busz véletlenül nem a 15-ös, hanem a 15Y-os útvonalának megfelelően kanyarodott ki a Diószegi út irányába – közölték. A járművezető a menetlevelében is leírta, hogy eltévesztette az útvonalat. Az utas által említett, a sofőr mellett álló 13-14 év körüli lány ekkor kérdezte meg a járművezetőt, nem állna-e meg, hogy leszálljon?

A gépkocsivezető erre megállt a megállóhelyen és az utast engedte leszállni, majd az első lehetséges helynél visszafordult és folytatta útját a 15-ös vonalán.

A járművezető hosszú évek óta vezet, munkájával kapcsolatban negatív visszajelzés még nem érkezett a társasághoz. Éppen ezért szóbeli figyelmeztetésben részesült – ismertette a DKV szóvivője.

HBN-OCs