Jön az Újpest, összecsaphat a korábbi csatárduó, Tisza és Kabát

Akt.:
Egymásnak feszülhet Tisza és Kabát
Egymásnak feszülhet Tisza és Kabát - © Fotók: HBN-archív
Debrecen – Kabát Péter ellenfélként nézhet szembe a Loki támadójával, Tisza Tiborral szombaton.

Néhány éve még vállvetve rohamozták az ellenfelek kapuját, hat évvel ezelőtt akkori csapatukkal, az Újpesttel éppen a DVSC-t próbálták megelőzni a bajnoki címért vívott harcban, azonban ez 2009-ben sem sikerült nekik, a lilák a második helyen végeztek a Loki mögött. Mint bizonyára sokan tudják, Kabát Péterről és Tisza Tiborról van szó, akik mindketten magukra húzhatták már az újpesti és a debreceni mezt is, s akik szombaton 18 órától ellenfélként nézhetnek egymással farkasszemet.

A 89. meccs jön

A lilák egyik ikonjának számító, 38 esztendős Kabát 2010-től 2011-ig volt a DVSC-TEVA labdarúgója, legemlékezetesebb pillanataiként a harkovi bódétörést és az olasz Sampdoriának az Európa Ligában lőtt két gólját tekinthetjük. A csatár egy év után visszatért Újpestre.

Tisza Tibor, a debreceni nevelésű támadó 2006-tól öt éven át szolgálta a Megyeri útiakat, ezt követően Belgiumban majd a DVTK-ban futballozott, hazatérésére tavaly télig kellett várni, akkor igazolt a DVSC-TEVA gárdájába.

Ön szerint mi lesz a DVSC-TEVA - Újpest mérkőzés végeredménye?

  • Szoros meccsen nyer a DVSC
  • Sima Loki-siker születik
  • Egy góllal lesz jobb az Újpest
  • Döntetlen
  • Fölényes vendég győzelem

Összes szavazó: Összes szavazó:

Betöltés ... Betöltés ...

Mint arra a hajdúsági klubhonlap rámutat, a szombati lesz a Loki és az Újpest 89. találkozója a magyar első osztályban. Az eddigi meccseken a piros-fehérek 17 alkalommal győztek és 28 döntetlen mellett 43-szor szenvedtek vereséget, a gólarány 182–115 a fővárosiak javára.

A 11. fordulóban megrendezendő hétvégi randevút a házigazdák az ötödik helyről várhatják, az Újpest FC jelenleg a nyolcadik pozíciót foglalja el az OTP Bank Liga tabelláján.

A rangadót Farkas Ádám játékvezető dirigálja, mi pedig élőben közvetítjük.

HBN