A kopogós „táncparkettet” is hozzák magukkal

A kopogós „táncparkettet” is hozzák magukkal
Debrecen – A több mint ötventagú utazó stáb (ebből 40-en táncosok) mellett komoly technikai arzenál is tartozik a Michael Flatley által 1996-ban életre hívott Lord of the Dance produkcióhoz.

A kétszer 45 perces előadáshoz egy-egy kamion szállítja a fény és pirotechnikai felszereléseket, a hangtechnikai berendezéseket, valamint a kosztümöket, illetve a kellékeket plusz a speciális padlót, amelyen olyan jól kopognak a szteppcipők.

A társulat technikai vezetője elmondta, a tökéletes hangzáshoz az egész táncparkettet behangosítják, így hamis az a feltételezés, miszerint a kopogás playback szólna, akárcsak a hegedűsök játéka, amit néhány kolléga még a bécsi előadáson is „hallani” vélt.

A kelta, ír gyökerű táncjáték jó és a rossz küzdelmének örökérvényű tartalma mellett fokozza a befogadás élményét a koreográfia, melyben jelentős szerepet kapnak a jelmezek. Mivel a legtöbbet „átváltozó” táncosok összesen 9 féle ruhában jelennek meg a színpadon, a szereplők nem használnak öltözőt, hanem a puritán díszletek mögött kapkodják magukra az újabb jelenethez illő jelmezt, amiben 3 öltöztető segíti őket. S, hogy az előadást semmi ne zavarhassa meg, fejenként 3 pár szteppcipővel utaznak, mert a nagy igénybevétel miatt a speciális lábbelik is tönkremehetnek.

Mindebből persze a néző mit sem lát, csak a fergeteges hangulat ragadja magával, aminek a debreceni május 9-i előadásra ellátogatók is részesei lehetnek.

HBN – É.P.

Címkék: , , , ,