Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.16. 14:52

Elmosódó, összekötő megye- s országhatárok

<p>Még láthatatlanabbá teszi a határokat a „Területfejlesztési szakemberek képzése a magyar-román határmenti térségben” című program, amely pénteken záróvizsgához érkezett. <A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/elmosodo-osszekoto-hatarok/cn/szon-news-km_01-20071116-025552"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A> &#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/elmosodo-osszekoto-hatarok/cn/szon-news-km_01-20071116-025552"><B>Tanultak</B></A></p>

Megyénk képviseletében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Kht. a Szatmár Megyei Tanáccsal partnerségben képezte a területfejlesztési szakembereket, erősítette a partnerséget Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megye intézményei és kistérségei között.
– Közös magyar-román határmenti projekteket is előkészítettünk a kiírásra váró Európai Területi Együttműködési Program pályázataira – emelte ki a vizsgázók előtt Kósa Tímea, az MFÜ Kht. ügyvezető igazgatója. A gyakorlatorientált képzés 2007. május 3-án vette kezdetét a Megyei Fejlesztési Ügynökség Képzési Központjában, s a résztvevők aktuális információkhoz jutottak többek között az Európai Unió intézményrendszeréről, projekt menedzsment és projektfejlesztési ismereteket kaptak, bepillantást nyertek az intézményi hálózatfejlesztési és területfejlesztési módszertanba. Téma volt a településmarketing, a befektetésösztönzés, településfejlesztés is.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!