A költészet napja – Maratoni családi program indult Debrecenben

Debrecen, 2013. április 11., csütörtök (MTI) – Zenével, felolvasásokkal és fejtörőkkel tarkított 24 órás családi program kezdődött csütörtök délelőtt Debrecen-Józsán, a helyi közösségi házban a költészet napja alkalmából.

Alig fejeződött be a 24 órás versolvasás, a Debreceni Művelődési Központ (DMK) a költészet napján újabb maratoni programot indított útjára – közölte az intézmény az MTI-vel.

A csütörtök délelőtt indult “Mindenik embernek a lelkében dal van…” című rendezvényen zenés és énekkel kísért verseket adnak elő, lesz felolvasás és szavalás, a gyerekeknek irodalmi témájú vetélkedők, de kirakós játékok és fejtörők is szerepelnek a programban. Éjszaka filmvetítés várja a Józsai Közösségi Ház látogatóit.

A DMK szervezésében lezajlott 24 órás versmaraton csütörtökön ért véget a debreceni Belvárosi Közösségi Házban.

A költészet napjának és a város napjának az egybeesése miatt csütörtökön számos kulturális program – kiállítás, felolvasás, színelőadás, filmvetítés – várja a debrecenieket városszerte. Csütörtökön ünnepi közgyűlésen adják át az önkormányzati elismeréseket, illetve zajlanak a XI. Debreceni Költészeti Fesztivál péntek estig tartó programjai is.

– MTI –