A koliszobában árulta a füvet meg a varázsgombát

Akt.:
A koliszobában árulta a füvet meg a varázsgombát
© Fotó: police.hu
Debrecen - Az egyetem Kassai úti campusának egyik kollégiumi szobájában működött annak a kábítószer-terjesztő hálózatnak az elosztója, melynek felgöngyölítésébe májusban kezdett a rendőrség. A helyiségben 55 gramm zöld növényi származékot és 11 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak.


A szoba lakója, P. György aznap is értékesített kábítószert ismerőseinek, egy nyíregyházi, mezősasi és debreceni fiatalnak adott el belőle. A nyomozók P. Györgyöt és a három fogyasztót, a 22 éves Cs. Dávidot, a 20 éves Sz. Norbertet és a 24 éves H. Csabát előállították a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A megalapozott gyanú szerint P. György egy fővárosi terjesztőtől, O. Gábortól szerezte be a marihuánát, amit 2014 szeptemberétől értékesített az egyetem területén.

A budapesti dílert a hajdú-bihari nyomozók július 3-án kapták el, és a ruházatában marihuánát, valamint 70 gramm „varázsgombát” találtak, amit lefoglaltak (a varázsgombát hallucinogén gombának is nevezik, a fogyasztó hangulatát, viselkedését befolyásolja, az élményt „utazásként” szokás emlegetni).

A nyomozók néhány nappal később eljutottak abba a házba is, ahol O. Gábor a hallucinogén gombát vásárolta. Itt egy kiméréshez használt mérlegen kívül a hűtőszekrényben és a sakk készlet dobozában is felfedeztek kábítószergyanús anyagokat. A rendőrség szerint az ott lakó 19 éves T. József rendszeresen értékesített Budapesten nem csak O. Gábornak, másoknak is. Miután a 19 éves fiatalember tudomást szerzett arról, hogy keresi őt a rendőrség, önként feladta magát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

O. Gábort, T. Józsefet és P. Györgyöt előzetes letartóztatásba helyezték. A három fogyasztó szabadlábon védekezhet, ellenük kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás. A hat gyanúsítottal szemben – igazságügyi vegyész-szakértő bevonásával folyik a nyomozás – tájékoztatott dr. Dobó Dénes megbízott szóvivő.

HBN