A kocsonyalegenda nyomában

Akt.:
A kocsonyalegenda nyomában
„Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka” – A mondás alapjául egy régi legenda szolgál, amelyet sokan sokféleképpen meséltek. Ennek járunk utána miskolci kirándulásunk során.

Ha kíváncsi, tartson velünk Ön is! Sokszínű kikapcsolódási lehetőséget kínál január utolsó hétvégéjén a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang.

A Pannon-tenger kincseivel

Természetesen a miskolciak nem békával készítik ezt a közkedvelt téli ételt, a klasszikus sertéshúsból készült változaton felül viszont számos egyéb variációval várják a kilátogatókat mind az ízt, mind a látványt illetően ezen a téli ünnepen, ahol a kocsonya kap kiemelt szerepet. Koncertek, kézműves és gasztronómiai vásár, őstermelői piac és népművészeti vásár várja a vendégeket. Program: a délelőtti órákban megérkezünk Miskolcra, majd idegenvezetőnk körbevezet minket Miskolc belvárosában a nevezetességeket bemutatva. Számos érdekes információt tudhatunk meg a városról és látványosságairól. A városnézést követően ellátogatunk a Pannon-tenger Múzeumba, ahol többek között a 7,6 millió éves bükkábrányi mocsárciprusokat, valamint a Kárpátok ásványait is megtekinthetjük. Ezt követően igazi karneváli hangulatba merülhetünk a Miskolci Kocsonya Farsangon, ahol több színpadon számos program és koncert nyújt színvonalas szórakozási lehetőséget. Jöjjön és látogasson el velünk Miskolcra, s ismerje meg Ön is a miskolci legendát!

ÉKN