A KO-k meghozták a népszerűséget – Lovas lerohanta az ellenfeleit a nánási ketrecben

Horváth Tamás (feketében) a nánási gálán
Horváth Tamás (feketében) a nánási gálán - © Fotó: Matey István
Hajdúnánás – Aki eddig még nem hallott Horváth Tamásról, az a III. Hajdúk és Vitézek küzdősportgálán megjegyezte a nevét. A Lovas becenévre hallgató fiatalember zseniálisan bunyózott a hajdúnánási eseményen, a muay-thai nyolcas tornán mindhárom meccsét megnyerte, kettőn kiütéssel diadalmaskodott. A Taskó Fighting harcosa a gála hőse lett, így nem kerülhette el a sorsát, válaszolnia kellett a Hajdú-bihari Napló kérdéseire.

– Az ellenfelek ismeretében kemény csatákra számítottam, de nem titkoltan győzni mentem Hajdúnánásra. Fogyasztanom kellett a nyolcas torna előtt, négy kilót adtam le, ám jó erőben éreztem magam a küzdelem napján – kezdte a beszélgetést a 21 esztendős hajdúnánási fighter, aki elárulta, a muay-thai küzdelmeket jobban szereti, mint a K–1-et, mert jobban tud érvényesülni, amikor klincselhet és térdelhet.

– Az első ellenfelem Horváth István volt, aki korábban bokszolt, így nagy ütőereje van. Szerencsére végig tudtam irányítani a meccset, s végül egy jobbos után kiszámolták. A következő ellenfelem az a Laska Tamás volt, aki a közelmúltban Hollandiában nyert mérkőzést. Itt is jól ment a bunyó, a második menettől már hátrált a riválisom, magabiztosan nyertem. Aztán jött a döntő, ahová Kanalas László meccs nélkül jutott el. De nem foglalkoztam ezzel, pont elég időm volt arra, hogy kipihenjem magam a finálé előtt. Kanalas jó harcos, éppen ezért nem gondoltam volna, hogy csak pár másodpercig tart a csatánk. Sikerült befognom a fejét, és egy térdessel KO-ztam az ellenfelet, s itt véget is ért a küzdelem. Nagyon boldog voltam, jó érzés volt hallani, ahogy tapsolt és kiabált a közönség – mesélte mosolyogva Horváth Tamás, aki elárulta, a tornagyőzelmet követően látványosan megnőtt a népszerűsége a Facebookon. A tehetséges fighter elmondta, a felkészülésében az egész Taskó Fighting segítette, így Fark Willy, Dr. Máthé Levente, Kovács Krisztián, Berényi Roland, Szalai Antal és Kálucz Martin.

Kikapcsolódás a határban

Horváth Tamás nyolc éve, a hajdúnánási Szincsák Team-ben ismerkedett meg a küzdősport alapjaival, ezután megfordult Nyíregyházán és Hajdúböszörményben, majd kikötött jelenlegi debreceni klubjánál. Eddig mintegy 30 muay-thai és K-1 mérkőzést vívott, amiből mindössze hatot vesztett.

– Az erényeim közé tartozik, hogy jól bírom a pofonokat, nem félek az ütésektől, ezért felvállalom a harcot. Kézmunkában mindenképpen fejlődnöm kell, főleg a védekezésben szükséges előrébb lépnem. Terveim között szerepel, hogy kimegyek edzőtáborozni Thaiföldre, az ott töltött pár hónap alatt rengeteget tanulhatnék – fogalmazott a hajdúböszörményi Széchenyi István szakiskola erdésztechnikusi képzésén végzős hallgató, aki elárulta, miért szólítják a barátai, sporttársai Lovasnak. – Hobbiszinten szoktam lovagolni, számomra igazi feltöltődést jelent vágtázni a határban. 2014-ben elindulhattam a Nemzeti Vágtán, innen kaptam a becenevet – avatta be a részletekbe a Napló olvasóit az ifjú sportember.

HBN-Boros Norbert
Horváth Tamás „átgázolt” ellenfelein
Hajdúnánás – Kálucz Martin extra menet után győzte le 40 kilóval nehezebb riválisát a nánási ketrceben.
Sporthírek