Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.02. 14:02

Ballag már…

<p>Nyíregyháza - Divat-e még az arany nyaklánc, vagy felváltotta-e a mobiltelefon, kapnak-e a ballagók könyvet, virágot, vagy inkább pénzt csúsztatnak a rokonok, ismerősök a tarisznyájukba? <dia width="900" height="700" alt="Ballagási virágeső 2008.05.02."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ballag_si_vir_ges__337__2008_05_02_/index.shtml , SERIE ,900,700)">Virágeső <img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Ballagási virágeső 2008.05.02." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-megkerdeztuk-ballagas-ajandek_flv.flv/viewer.html" target="_blank">Olvasók mondták: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

13:45: Ballagási virágeső

Diplomás plüssmaci, bankók és könyvecske „virít” a ballagási csokrokon.

 – Gyors egymásutánban készülnek a szebbnél szebb, és értékesebbnél értékesebb ballagási csokrok a virágboltokban. A vágott virágok szálai 100-800 forint között mozognak, egy-egy gyönyörű rózsa félezer forintért kapható. A cserepes szépségek közül az azálea és a begónia a legkeresettebb 1200-2200 forintért.

– A ballagás különleges alkalom az ünnepelt életében, a virágnak is ilyennek kell lennie, az ár ilyen esetben nem elsőrendű szempont. A csokrok értéke 1500 forinttól egészen 15 000 forintig terjed, előbbi néhány szál rózsát, íriszt vagy liliomot, utóbbi különleges trópusi virágokat, kreatív kiegészítéseket (nyalóka, bon bon, pénz, kabala) és exkluzív díszítést tartalmaz.

A száraz szalmavirágok is népszerűek, a csokor tetején olykor egy diplomás plüssmaci, olykor egy könyvecske vagy egy focilabda trónol. Egyes vásárlók a virágcsokrok tartalmi összeállítását, mások az összegkeretet határozzák meg megrendeléskor – mondta el Máté Lászlóné, egy nyíregyházi virágüzlet dolgozója.  

11:45: – A ballagás szempontjából az egyik legfontosabb tényezőre, az időjárásra nem panaszkodhattunk, mert bár a Krúdy Gyula Gimnázium fölé az ünnepség végére fenyegető szürke felhők gyűltek össze, eső nélkül megúsztuk – mesélte a nyírszőlősi Polányiné Bencze Ibolya, aki két éve ugyancsak a Krúdyból ballagtatta el az azóta már egyetemista Bencét, most pedig Edit nevű lányán volt a sor.

– Ezúttal is csak szűk családi körben ünnepeltünk, ám ennek dacára a szélrózsa minden irányából éreztek vendégek: „képviseltette” magát Mohács, Tatabánya, Szeged, Emőd és Kisvárda is – vonta meg dióhéjban a ballagási leltárt az édesanya, aki a jeles alkalomhoz illő módon valóságos lakomát varázsolt az ünnepi asztalra, hiszen mint hangsúlyozta: nemcsak a csupa ötös bizonyítvánnyal és Krúdy-jelvénnyel büszkélkedhető gyermeke számára, hanem a köszöntésre összesereglett vendégeknek is emlékezetessé szerette volna tenni az alkalmat.

11:15: Ezekben a napokban zajlanak a ballagások. Sok intézmény már túl van az ünnepélyes ceremónián, máshol holnap, holnapután ballagnak a végzősök. Arra vagyunk kíváncsiak, hogyan változnak az ajándékozási szokások.

- Száraz Ancsa, Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!