A klubtörténet legsikeresebb idénye

A klubtörténet legsikeresebb idénye
© Fotó: Matey István
Balmazújváros – Összességében elégedettek, bár tudják, még jobb is lehetett volna.

Az alsóházi rájátszást megnyerve, a hetedik helyen zárta a férfi kézilabda NB I. 2015/16-os kiírását a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK. Méltán lehet büszke magára a csapat, mely tavaly még a kiesés ellen küzdött. A Hajdú-bihari Naplónak adott évértékelőjében Füzesi Ferenc vezetőedző elmondta, elégedettek, de ahhoz, hogy ennél is jobb teljesítményt nyújtsanak, érettebben kell játszaniuk.

Több összetevős

– A klubtörténet legsikeresebb szezonján vagyunk túl, az elért hetedik helyünkkel felülmúltuk a várakozásokat. Ezzel együtt mégis úgy érzem, kétarcú idényt produkáltunk. Sok lehetőségünk volt arra, hogy még ennél is jobb eredményt érjünk el, ám ezekkel nem tudtunk élni. Ahhoz, hogy a jövőben meg tudjuk ragadni a lehetőségeket, érettebben kell játszanunk. Sokszor volt bizonytalan, széteső a játékunk, ami nem fér bele, ha többre vágyunk. Összességében persze elégedettek vagyunk, de azért engem, és a játékosokat is zavarja, hogy tudjuk, amennyiben kicsivel ügyesebbek vagyunk, még előrébb végezhettünk volna – mondta el lapunknak Füzesi Ferenc, a Balmazújváros vezetőedzője, aki szerint régen volt ilyen kiegyensúlyozott a mezőny. – Színvonalas bajnokságot tudhatunk magunk mögött, az erőviszonyok kiegyenlítettek voltak, ezt mutatja az is, hogy például mi is bekerülhettünk volna a felsőházba.

Csapatmunka

Mint ismert, a 2014/15-ös kiírásban kiesőhelyen végzett az Újváros, ehhez képest idén stabil középcsapattá vált. Hogy mi áll ennek a hátterében? – Több összetevője is van a remek szereplésünknek: egyrészt az átgondolt játékospolitikánk miatt megerősödött a gárda. Emellett a klub stabilitása nyugodt hátteret biztosít, nincs oka aggodalomra egyik kézisünknek sem. Plusz olyan közeg van Balmazújvárosban, amely inspirál. Ha mondjuk egy vereség után végigmennek a városban a játékosok, akkor az itt lakók nem szidják, ostorozzák őket, hanem biztatják, hogy majd legközelebb összejön – fogalmazott a szakvezető.

Sok szép meccset játszott a hajdú-bihari egylet mind az alapszakaszban, mind pedig a rájátszásban. Füzesi Ferenc szívesen emlékszik vissza például a Tatabánya, vagy a Balatonfüred legyőzésére is. És persze olyan derbit is tudna említeni, ami siralmasan sikerült, de mint mondta, azokon hamar túl kell lépni. A tréner úgy véli, igazi csapatmunka eredménye a hetedik hely, mindig mindenki hozzátette, amit tudott. – Kapusunk, Paul Teodor teljesítménye magasan kimagasló volt, olyan tartást adott a csapatnak a pályán és az öltözőben is, ami sokszor átsegített minket a nehéz időszakokon. Mellette persze mások is okoztak kellemes meglepetést, mégis azt gondolom, hogy együtt értük el azt, amit – vélekedett az újvárosi mester.

Szerdán este egy évzáró bankettel tesznek pontot a hajdú-bihariak az elmúlt idényre, ami után mindenki megkezdheti jól megérdemelt pihenőjét. A tervek szerint július 18-án találkozik újra a keret és kezdi meg a felkészülést. Füzesi Ferenc elárulta, családja Balaton-imádó, így ő szabadideje nagy részét a vízparton fogja tölteni, de a kikapcsolódás mellett természetesen már tervezni fogja az alapozás programját is.

Az NB I-es együttes összetételét illetően annyi bizonyos, hogy nem várható nagy változás. Sok játékos marad, köztük Paul Teodor is hosszabbított, illetve a Tatabányából érkezik a 95-szörös válogatott Katzirz Dávid. A vezetőedzői pozícióban sem lesz változás, Füzesi Ferenc is marad.

Tizennégy csapat

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége június 6-i ülésén rögzítette a 2016/17. évi bajnokságok versenykiírását: az NB I-ben mind a férfiaknál, mind a nőknél 14-14 csapat vehet részt a pontvadászatban, 26 fordulós, oda-visszavágó alapú rendszerben, valamint minden csapat a szezon során egy-egy meccset játszik a férfi, illetve a női junior válogatott ellen – írja a keziszovetseg.hu.

A férfi NB I/B keleti csoportjának bajnoka, az Algyő jelezte a szövetségnek, hogy nem kíván élni a feljutás jogával, míg a legjobb kieső helyen végzett Eger SBS Eszterházy továbbra is vállalja az NB I-ben való indulást. A férfi NB I. 2016/17-es szezonjában így a Telekom Veszprém, a MOL-Pick Szeged, a Grundfos Tatabánya, a Balatonfüred, a Csurgó, a Vác, a Kőnig Trade-Balmazújváros, a Mezőkövesd, az Orosháza-Linamar, a B.Braun Gyöngyös, a Sport36-Komló, a Cegléd, az Eger SBS Eszterházy és újoncként a CYEB-Budakalász küzd majd a minél jobb helyezésekért.

HBN
hirdetés