A KKM a szigorú franciaországi határellenőrzésre figyelmeztet

Budapest – A francia hatóságok továbbra is fenntartják a legmagasabb terrorellenes készültségi szintet, a határátkelőhelyeken visszaállították a szigorú ellenőrzést, de a határokat nem zárták le – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata pénteken közzétett figyelmeztetésében.

Mint írták, a múlt novemberi párizsi terrorista merényletekre, továbbá a terrorfenyegetettségre tekintettel a francia nemzetgyűlés május 26-án éjfélig meghosszabbította az egész ország területén érvényben lévő szükségállapotot. A hatóságok továbbra is fenntartják a legmagasabb terrorellenes készültségi szintet.

A határátkelőhelyeken visszaállították a szigorú ellenőrzést, de a határokat nem zárták le. A repülőtereken nagyobb fennakadás nincs, de a megszigorított biztonsági ellenőrzés miatt elutazáskor javasolt jóval az indulás előtt kiérkezni a repülőtérre.

Párizs és a vidéki nagyvárosok nevezetességei, a turisták által kedvelt közösségi helyek, múzeumok a megszokott nyitva tartásuk szerint látogathatók, de a városokban fokozott a rendőri és katonai jelenlét.

A konzuli szolgálat javasolja a Franciaországba, Párizsba érkezőknek, hogy indulásuk előtt regisztrálják magukat a konzuli szolgálat honlapján található elektronikus nyomtatvány kitöltésével.

A párizsi magyar nagykövetség ügyeleti mobil telefonszáma: +33-(0)6-83-25-43-62.

– MTI –

Címkék: , ,hirdetés