A kismamák munkavállalását elősegítő program indul

Több mint három éve nyújt komplex segítséget a munkaerőpiacra visszatérő kismamáknak egy nonprofit kft., amely térítésmentesen szervez átképzési lehetőséget, tanácsadást illetve gyermekfelügyeletet a dolgozni akaróknak.

Az első csoport elindításakor 35 kismamát képeztek ki, közülük 20 utána el is helyezkedett a munkaerőpiacon. A következő turnusban 75 embert tudnak fogadni; a lemorzsolódás miatt a keret 100 fő, a határidő pedig egy héten belül jár le.

A Budapest Esély Nonprofit Kft. uniós és hazai TÁMOP forrásokból finanszírozza a programot. Ennek része a mentorálás, valamint az állásszerzést segítő tréningek mellett egy 18 hónapos képzés, három különböző szakmában. A kismamák családi napközi üzemeltető, élelmiszer- és vegyiáru eladó, valamint társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó képesítések között választhatnak. A szakkképzéseken résztvevő anyák gyermekeinek a kft. egyik partnere biztosít ingyenes felügyeletet, a Picinke családi napköziben.

A következő turnusba már 75-en jelentkeztek, de a teljes keret 100 fő, ezért a szervezők még várják a jelentkezéseket. A jelölteket végül egy workshop keretében választják ki, azok közül akik a leginkább motiváltak. A 75 kismamából 15 számára egy éves, részmunkaidős foglalkoztatást is biztosít a kft., egy szerződéses partnerén keresztül – mondta el a Független Hírügynökségnek Kulinyi Márton, a Budapest Esély Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– Független Hírügynökség –