A kislány sem akarta, hogy börtönbe kerüljenek az őt molesztáló nyíregyházi fiúk

Akt.:
A kislány sem akarta, hogy börtönbe kerüljenek az őt molesztáló nyíregyházi fiúk
Debrecen – A fiatalkorú fiúk kihasználták a gyermekkorú lány magatehetetlenségét.

Jelentősen enyhítette a keddi tárgyaláson a Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék januárban elsőfokon hozott ítéletét abban a bűnügyben, amelyben gyermekkorú a sértett és fiatalkorúak az elkövetők. A januári ítélet három-négy év letöltendő szabadságvesztésről szólt. Az első- és másodrendű vádlottat 1 év 10 hónap, a harmadrendű vádlottat 1 év 8 hónap, a negyedrendű vádlottat 1 év 4 hónap, az ötödrendű vádlottat 1 év 2 hónap, végrehajtásában egy-két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Az ügy előzményeiről további részleteket itt olvashat.

A vádlottak cselekménye mélyen elítélendő, azonban esetükben a büntetési célokat nem csak szabadságvesztéssel lehet elérni. Az ítélőtábla enyhítő körülményként értékelte a sértett meggondolatlan magatartását. Ez egyébként vonatkozik a vádlottakra is, akik valamennyien büntetlenek, rendezett családi körülmények között élnek, határozott jövőképük van. Hét hónapig voltak előzetes letartóztatásban javító intézetben és ez elegendő volt arra, hogy okuljanak a történtekből. Valamennyi vádlott bűntudattal küzd és a sértett sem kívánta, hogy a fiúk börtönbe kerüljenek.

Még nem volt 14 éves a lány

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2013 augusztusában a fiatalkorú vádlottak, akik barátok voltak, Nyíregyháza-Sóstófürdőn egy zenés rendezvényre készültek, előtte az ötödrendű vádlott szüleinek lakásába mentek. A kiskorú sértett ismerte a vádlottakat; a fiúk hívták, hogy menjen fel az említett lakásba és majd onnan együtt mennek tovább. Valamennyi vádlott tudta, hogy a sértett általános iskolás, a 14. életévét még nem töltötte be. Délután a sértett a lakásban a fiúkkal közösen italozott. A vádlottak nem itatták le a lányt, csupán megkínálták őt itallal. A sértett körülbelül másfél deciliter vodkát ivott, amitől védekezésre, illetve akaratnyilvánításra képtelen állapotba került. A vádlottak ezt észlelték, felvitték a lányt a hálószobába, alsótestét lemeztelenítették, nemi szervét fogdosták, illetve egyéb módon végeztek vele „szégyenítő cselekményeket”. Az első- és negyedrendű vádlott több fénykép- és videofelvételt készített, megörökítve a pornográf tartalmú történéseket. Utóbbi internetalapú zárt csoportot hozott létre és oda a felvételeket feltöltötte, illetve egymással kölcsönösen megosztották azokat. Majd a vádlottak elmentek a rendezvényre, a sértettet a lakásban hagyták aludni. A lány reggel felébredt, nem emlékezett arra, hogy mit tettek vele. A képeket később a városbeli diákok egymásnak küldözgették. A sértett néhány nappal később szerzett tudomást a felvételekről, édesanyja feljelentést tett a rendőrségen.

HBN


Jó módú családból valók, jó nevű iskolák tanulói – megússzák börtön nélkül a molesztálást a nyíregyházi fiúk?
Nyíregyháza – Vodkával itatták a 14 éves lányt, amikor magatehetetlenné vált, levetkőztették, fogdosták, a nemi szervébe nyúltak, az egyikük le is vizelte, és mindezt még le is videózták. Bár első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítélték az öt fiút, a másodfokú tárgyaláson még az is lehet, hogy börtön nélkül ússzák meg gaztettüket – írja a blikk.hu.


Videó: Öngyilkos akart lenni egy 14 éves szabolcsi kislány, akit aktképekkel zsaroltak
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Szégyenében felvágta az ereit és gyógyszereket vett be egy 14 éves kislány, mert osztálytársai meztelen fotóval zaklatták. Azért akarta megölni magát, mert iskolatársa azt terjesztette róla az iskolában, hogy ő van egy aktképen, pedig azt a netről töltötték le. A kislány abba a fiúba volt szerelmes, aki az öngyilkossági kísérletbe hajszolta.