A kiskondásról meséltek Hajdúdorogon

A kiskondásról meséltek Hajdúdorogon
Bábelőadásra invitálta a Szent Bazil Oktatási Központ és a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény első osztályos tanulóit Mészáros Károly Városi Könyvtár 2010. október 6-án – tájékoztatta szerkesztőségünket tudósítónk, Mosolygó Marietta.

A debreceni  Ákom-Bákom Bábcsoport művészeinek zenével, népdalokkal kísért műsora magával ragadta a kicsiket, igazi szórakozást nyújtott a tanórák között.

Mese a lusta, de jószívű kondáslegényről

„Az egyszer volt a kiskondás” című bábjáték egy lusta, de jószívű kondáslegény kalandját meséli el, aki elindul Hetedhét ország királyához, hogy próbára tegye szerencséjét és életét a királyság feléért és a királylány kezéért. Nagylelkűsége végül elnyerte jutalmát, és a történet tanulságaként a gyerekek is megtanulhatták: „Jótét helyében jót várj!”

Az Őszi Megyei Könyvtári Napok programcsokor részeként megvalósult rendezvényre az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „Tudásdepo – Expressz” (TÁMOP 3.2.4-08) pályázat keretében kerülhetett sor.

Mosolygó Marietta