A kisdobos-egyenruhától a Pedálos Moszkvicsig – így éltünk a Kádár-korban

Akt.:
A kisdobos-egyenruhától a Pedálos Moszkvicsig – így éltünk a Kádár-korban
© Fotó: Vass Attila
Hajdúszoboszló – Itt a hétvége, amikor is sokan már a pihenésre gondolnak. Emlékeznek? Nem is olyan régen a hétköznapok jelszava még a „8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás” volt.

Ez a címe a hajdúszoboszlói Bocskai Múzeumban megcsodálható tárlatnak is, amely a Kádár-kor mindennapi életének kellékeiből és mozgalmi relikviáiból nyújt lélegzetelállítóan gazdag válogatást. A magángyűjteményekből és döntő részben Dalnoky Ferenc gyűjteményéből származó kollekcióban többek között mechanikus számológép, pénztár- és írógépek, valamint harisnyaszem-felszedő is található.

retro2Fotó: Vass Attila

Vannak ugyanakkor Lenin-szobrok, brigádzászlók, kisdobos- és úttörő-egyenruhák és persze iskolai takarékbélyeg. Természetesen a ma is menő (és igen sok pénzt érő) pedálos gyerekautók se hiányoznak a nagyszerű tárlatról, amely garantálja a szórakoztatva tanító, nosztalgikus időutazást.

VA


Debrecen - Finom hóesésben siettek dolgukra a debreceniek, az utakon ezalatt egyre-másra húztak el a Ladák és Daciák. Ha jó a szeme, még néhány régi buszt is kiszúrhat. Sok minden máshogy nézett ki 21 évvel ezelőtt. Forrás: YouTube | latnivalok [related-post post_id="3635211"] [relate...

Debrecen - Ha nem emlékszik, milyen volt régen a Böszörményi út, most felfrissítheti a memóriáját. Az élmény hanggal együtt teljes; a motorbőgés és a retrózene kérdés nélkül beindítja a nosztalgiaszenzorokat. Forrás: YouTube | szili1000 [related-post post_id="3635211"]...