A kirekesztettség érzése ellen Hajdúsámsonban

Akt.:
A kirekesztettség érzése ellen Hajdúsámsonban
A kirekesztettség érzése ellen Hajdúsámsonban - © Fotó: Magánarchívum
Hajdúsámson – Katolikus Roma Közösségi Ház nyitotta meg kapuit Hajdúsámsonban a napokban.

A Római Katolikus Egyház püspöke, Bosák Nándor segítségével valósult meg a Sámson Erejével a Romákért Alapítvány egy régi álma.
A közösségi ház kiemelkedő célja, hogy az elfogadás, a megértés, az együttérzés révén feloldja a kirekesztettség érzését, illetve biztosítsa a közösséghez tartozás élményét az emberekben. A hitéletet szeretnék erősíteni dicsőítésekkel, imaórákkal.

DSC00736

A foglalkozások keretein belül – mint kulturális tevékenység, kézművesség, roma hagyományos mesterségek felelevenítése, családi életre való felkészítés, tehetséggondozás, sporttevékenységek, informális oktatás – szeretnék színesíteni és még jobban tudatosítani az emberekben a biztosabb jövőkép kialakulását.

A házszentelés ünnepélyes keretek között történt. Áldást adott Bosák Nándor püspök, Fodor András plébános, Juhász Imre atya, Reznek Ádám káplán.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés