A kifutón akart felszállni a gépre Párizsban – elkapták

Őrizetbe vettek a rendőrök egy lengyel férfit a párizsi Charles de Gaulle repülőtér kifutópályáján, szombaton. A francia hatóságok bejelentése szerint a férfi jegy nélkül próbált felszállni egy, Amerikába induló gépre.

Az eddigi vizsgálat szerint Krakkóból érkezett repülőn Párizsba, majd valahogy sikerült átjutnia a biztonsági zónán, aztán egy kerítést megmászva a kifutópályán kötött ki. Ott állt az észak-karolinai Charlotte-ba induló gép, amelyre megpróbált felszállni, ekkor azonban megállították a francia rendőrök, valamint a gépen tartózkodó amerikai légi marshallok.

A 20-as éveiben járó férfit a reptér kórházába vitték orvosi ellenőrzésre

A Charles de Gaulle repülőtér rendőrsége azt közölte, hogy a 20-as éveiben járó férfit a reptér kórházába vitték orvosi ellenőrzésre. Egyelőre nem tudni, mi volt a tettének indítéka, és hogy miként tudott átjutni a biztonsági rendszeren. A repülőtér azonnali vizsgálatot indított az okok kiderítésére.

Az incidens következtében az Egyesült Államokba induló gép összes utasát kiszállították, majd mindegyikük újabb biztonsági ellenőrzésen esett át. A gép végül két és fél órával a tervezett start után indult el.

– Független Hírügynökség –