A kertészetben is elkel a modern technológia

A kertészetben is elkel a modern technológia
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – Május 18-tól lehet pályázni hazánkban kertészeti gépek beszerzésére.

Az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból idén 10 milliárd forintnyi összegre lehet pályázni a kertészeti ágazat technológiai színvonalának javítása érdekében környezetbarát és energiahatékony gépek és berendezések beszerzésére.

Érték alapján

A támogatás célja a kertészeti ágazat technológiai színvonalának javítása környezetbarát, energiahatékony kertészeti gépek, berendezések beszerzésének támogatásával. A gépek közül kizárólag azon kertészeti traktorok támogathatók, amelyeknek motorteljesítménye legfeljebb 75 kW.

A jogcím keretében lehetőség lesz: kisértékű gépberuházásra, amennyiben az elszámolni kívánt kiadások teljes összege legfeljebb 35 millió forint. Nagyértékű gépbeszerzés esetén az elszámolni kívánt kiadások teljes összege legfeljebb 140 millió forint lehet. Vissza nem térítendő támogatásról van szó, melyet utófinanszírozással vehetnek igénybe az ügyfelek. A támogatás mértéke a kérelem alapján jóváhagyott összes elszámolható kiadás 35 százaléka. Azonban ha az ügyfél lakóhelye vagy székhelye hátrányos helyzetű településen van, vagy ha az ügyfél fiatal mezőgazdasági termelő, a támogatás mértéke az összes elszámolható kiadás 45 százaléka.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés