A kenyér megszeghető, a törvény nem! – Quaestor-károsultak demonstráltak Debrecenben

Akt.:
A kenyér megszeghető, a törvény nem! – Quaestor-károsultak demonstráltak Debrecenben
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A zuhogó eső ellenére sokan vettek részt a Quaestor-károsultak demonstrációján szerdán délután, a Fórum előtti téren. A jelenlévők zsíros kenyeret osztottak az arra járóknak, megmutatva, hogy adni is tudnak. A szónokok és sorstársaik 100 százalékos kártalanítást követeltek.


„Nem hagyjuk abba!” – skandálták, utalva arra, hogy hiába próbálják „elterelni a figyelmüket”, addig harcolnak, amíg teljes mértékben kártalanítják őket.

– Csak a sajátunkat követeljük, és az alapján a törvény alapján, amit a kormány hozott – jelentette ki Tyll Attila, az ünnep kapcsán hangsúlyozva, hogy a kenyér megszegésének most van itt az ideje, azonban a törvényt soha nem lehet megszegni! Beszélt arról is, mennyire fontos lenne, hogy magyar a magyarnak támasza legyen, hiszen ami tegnap megtörtént az egyikkel, az holnap a másikkal is megeshet.

A demonstráción elhangzott: számos médiumban téves információk jelennek meg a már kifizetett kártérítés mértékéről; azokat a politikusokat pedig, akik szerintük felelősek a kialakult helyzetért, tolvajnak és bűnözőnek nevezték.

HBN​