A keménynél is keményebb

A következő ellenfél a Ferencváros gárdája lesz
A következő ellenfél a Ferencváros gárdája lesz - © Fotó: Matey István
Debrecen – Óriási harc várható az elődöntőben, ugyanis a Loki és a Fradi is a kemény védekezésre alapoz.

Az álmok földjére, azaz a legjobb négy közé jutott a DVSC-TVP a Dunaújváros legyőzését követően. Most még a Kohász elleni sikernél is sokkal nagyobb bravúr kell a lokistáktól, ugyanis a Ferencváros ellen küzdenek a döntőbe jutásért a bajnokságban. Az elődöntőben két mérkőzés dönt a fináléba kerülésről, a párharc első összecsapását szerdán 18 órától a fővárosi Elek Gyula Arénában (tv.: M4 Sport, élő).

Feltöltődve

Még mielőtt az aktuális rangadóra térnénk, Karnik Szabinával felelevenítettük a Dunaújváros elleni derbi kulcsmomentumait. – Az első, dunaújvárosi meccsen a végjátékban nem ütköztük le az ellenfelet, most erre külön odafigyeltünk. A visszavágó szünetében még döntetlenre álltunk, de az öltözőben csakis az járt a fejemben, hogy addig nem jöhetünk le a pályáról, míg nem dolgoztuk le a hátrányunkat. Nagyon nehéz lett volna feldolgozni, ha nem jutunk be a legjobb négy közé. Most végre visszaigazolást kaptunk arról, hogy nem hiába volt a több hónapos kőkemény munka az edzéseken – mondta a debreceni átlövő, aki elárulta, a Kohász elleni sikert követően kaptak négy szabadnapot, ami nagyon föltöltötte a játékosokat.

Az öt most sok lenne

A bravúr után egy kifejezetten nagy szenzáció kellene a cívis hölgykoszorútól, ugyanis a következő ellenfél a Ferencváros gárdája lesz. – Egyrészről nyugodtan kézilabdázhatunk, hiszen már túlteljesítettük a célkitűzést, negyedik helynél rosszabb pozícióban már nem végezhetünk. Viszont – idézve a csapattársaimat – evés közben jön meg az étvágy, egy ezüst-, vagy bronzérem nagyon szépen csillogna! A szerdai mérkőzésen azt szeretnénk elérni, hogy maradjon esélyünk a visszavágóra. Úgy érzem, most az ötgólos hátrány túl sok lenne. Az biztos, hogy nekünk a legjobb teljesítményünket kell nyújtanunk, hogy partiban legyünk a Fradival. A védekezés – mint mindig – nagyon fontos lesz, Szucsánszkit, Zácsikot és Hornyákot csakis így tudjuk semlegesíteni. Támadásban pedig az lesz a lényeges, hogy a lehető legkevesebb technikai hibát kövessük el. Kőkemény csata várható, mindent elkövetünk a jó eredményért – zárta mondandóját a Loki jobbátlövője.

Fradista tervek

Kovacsicz Mónika, a Fradi szélsője a klub honlapján nyilatkozott a szerdai mérkőzésről. – Remek formában van a debreceni csapat, amit bizonyít az is, hogy sikerült legyőzniük a jó erőkből álló Dunaújváros együttesét. Nekünk a saját játékunkkal kell törődnünk és jó iramban játszani végig. Kemény védekezéssel, a támadójátékuk tördelésével nagyban megkönnyíthetjük a saját dolgunkat – fogalmazott a válogatott kézilabdázó.

HBN-BN