A keleti régiót erősíti a 471-es út

Akt.:
A keleti régiót erősíti a 471-es út
© Fotó: Derencsényi István
Nyíradony – További útjavításokat és -építéseket terveznek egészen a határig.

Választási ígéret teljesült a 471-es főút 16,44 kilométernyi szakaszának jobbá és biztonságosabbá tételével – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a felújított szakasz pénteki ünnepélyes átadásakor Nyíradonyban. A Debrecent Mátészalkával összekötő út országos jelentőségű, és annak megerősítése egybeesik a kormányzat törekvésével, miszerint Debrecen legyen hazánk második fővárosa, az elcsatolt területek, illetve a Kárpát-medence keleti részének központja – fejtette ki a miniszter. – Stratégiai cél a határok lebontása a határ menti, közösségi együttműködések és az összekötő utak révén, így a trianoni igazságtalanságért igazságot vehetünk száz évvel később – vélekedett.

“Ez az út köldökzsinór számunkra Debrecen és a világ felé.” Tasó László

Fontosnak mondta, hogy elkezdődött a Debrecent Berettyóújfalu érintésével a határral összekötő autópálya építése, valamint, hogy korszerűsítik a 48-as utat, és később a 471-es több szakaszát is. Mindez „erősíti Debrecen pozícióját, és föltárja ezt a vidéket a gazdaság és a társadalom számára” – hangsúlyozta.

di_utatado-7

Fotó: Derencsényi István

Sokezer autós naponta

A következőekben – várhatóan 2018 nyarára – elkészülhet a Hajdúsámsont elkerülő út, majd egy olyan szakasz felújítása, mely Debrecen belterületét is érinti, s ennek részbeni négysávosítása. Bár utóbbira még nincs forrás, Lázár János ígérete szerint lesz. – Mindezek révén jelentősen biztonságosabbá és jobb minőségűvé válik a közlekedés napi 15-20 ezer járművet érintően – összegezte a miniszter. Fentiek kapcsán kitért arra is, hogy „Magyarország titkos tartaléka azok a vidéki közösségek, melynek tagjai helyben szeretnének boldogulni.”

“Föltárja ezt a vidéket a gazdaság és a társadalom számára.” Lázár János

Tasó László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a város korábbi polgármestere felidézte azt a küzdelmet, amit sokan, hosszú időn át folytattak a 471-es út felújítása érdekében. Hangsúlyozta: az végül hazai finanszírozásból készült el, mert „ma már elég erő van a gazdaságban ahhoz, hogy forrásokat tudjon adni beruházásokhoz”. Kiemelte, hogy a megvalósítás folyamán a tervezőktől a hatóságokon és a kivitelező munkásokon át mindenkinek példaértékű volt a hozzáállása, ami a lakosság türelmével párosult. – Kevés beruházásnak örülnek annyira, mint ahogyan mi ennek a felújításnak. Ez az út köldökzsinór számunkra Debrecen és a világ felé – mondta.

HBN–SzT


Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a felújított 471. számú főút első szakaszának átadásán Nyíradonyban 2017. augusztus 11-én. A hajdú-bihari megyehatárig terjedő, megerősített burkolatú 16 kilométeres út felújítása nettó 5,5 milliárd forintba került
Nyíradony - Elkészült a 471. számú főút felújításának első szakasza: a Hajdúsámson és Nyíradony közötti, a hajdú-bihari megyehatárig terjedő megerősített burkolatú utat pénteken adta át Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter. A miniszter a kormány fontos céljának nevezte, hogy Debrecen...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .