Helyi közélet

2014.08.28. 13:26

Nézőpont: Öngólba tartó

<em>Több mint egy éve egész pályás letámadásba kezdett az MLSZ, mert a labdarúgásunkért felelős vezetők úgy gondolták, mindenért a szurkolók egy csoportja tehető felelőssé. Elfelejtették, hogy azok a srácok még meg sem születtek, amikor már megbetegedett a magyar futball, amely azóta is egyre több nyavalyától szenved</em>. Égerházi Péter írása.

Több mint egy éve egész pályás letámadásba kezdett az MLSZ, mert a labdarúgásunkért felelős vezetők úgy gondolták, mindenért a szurkolók egy csoportja tehető felelőssé. Elfelejtették, hogy azok a srácok még meg sem születtek, amikor már megbetegedett a magyar futball, amely azóta is egyre több nyavalyától szenved. Égerházi Péter írása.

Jöhetett itt váltás, meg pénzes­zsák, ha a kúra megint csak abból áll, hogy a fekélyeket elfedik, mindent a járulékos bajokra fogva. Ettől még a beteg lassan agonizálni kezd, és közel áll a kimúláshoz. Mert a tenni akarás dicséretes dolog, az infrastrukturális elmaradottságunk felszámolása még annál is több, de itt nem kellett volna egy kicsit megállni szusszanni? Látva, hogy az elindított folyamatok még nem hozzák a várt fellendülést sem a szórakoztatásban, sem a nézőszámban, ami persze egymásból következik. Elég lett volna talán csak a széleken indítani támadást, ott mögé kerülni az ellennek, és csak azok ellen offenzívába fogni. Akkor talán a többiek is toleránsabban viseltettek volna a szándékkal szemben. És nem kellett volna mindjárt a kezdő sípszó utáni vezetés tudtában lefújni a meccset, mert ettől gellert kapott a szándék, és a saját kapujukba tart.

A szurkolót nem lehet nézőre cserélni, mert attól nem várható az előbbihez hasonló kitartás, ami ma szükséges! Felesleges minden érv, amikor a számok azt mutatják, hogy a két mesés stadion ellenére is kevesebb a néző, mint bármikor korábban. Ideje lenne hátul felszabadítani!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában