A Kecskemét ellen bukna fel a hullámvölgyből a DEAC

A Kecskemét ellen bukna fel a hullámvölgyből a DEAC
© Fotó: Matey István, archív
Debrecen – A DEAC kosarasai a Kecskemét ellen búcsúznak a 2015-ös esztendőtől.

Szokatlan időpontban, december 21-én, hétfőn 18 órától játssza utolsó tétmérkőzését a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapata ebben az évben. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban megrendezendő találkozón az ellenfél a tabella második felében tanyázó KTE-Duna Aszfalt együttese lesz.

Kisebb hullámvölgybe kerültek az elmúlt hetekben a DEAC kosarasai, hiszen mind a Békés, mind a Salgótarján elleni rangadójukat elvesztették, s ezzel visszacsúsztak a harmadik pozícióba a bajnokságban. Az elmúlt hétvégén azonban visszatértek a győzelem ösvényére Nagy Botondék, s nagyszerű játékkal, magabiztosan fektették két vállra a tarjáni csapatot, s ezzel az előző két évhez hasonlóan ismét sikerült kivívniuk a Hepp-kupa négyes döntőjében való részvételt.

A kecskemétiek a legutóbbi fordulóban a Budapesti Honvéd ellen szenvedtek 22 pontos vereséget hazai pályán, két héttel ezelőtt pedig alsóházi rangadót vesztettek a MAFC II. otthonában. Nincsenek jó formában a hírös városiak, ám az egész bajnokság egyik legfiatalabb gárdája bármikor képes lehet megnehezíteni az élcsapatok dolgát. A KTE elsősorban a kezdőcsapatában és agresszív védekezésében bízhat, míg a DEAC jóval mélyebb keretből meríthet, s amennyiben szebbik arcát mutatja a hazai csapat, úgy nem jelenthet nekik gondot a találkozó.

HBN-EÁ