A kázsmárki szépkorúak napja

Kázsmárk önkormányzata ezúttal is meghívta időskorú lakosait egy kötetlen beszélgetésre, uzsonnára és kulturális műsorra az elmúlt év végén.

A közös ünnepség előtt a nyugdíjasklub vezetése Mikulás-csomaggal kedveskedett tagjainak. A klub tagsága és az önkormányzat nevében Bortnyik Béla polgármester ajándékkosárral köszönte meg a klub elnökének egész évi munkáját, viszonzásul ő is Mikulás-csomagot kapott.

Nagy tetszéssel

A közös főműsor a polgármester megnyitójával kezdődött. Beszélt az eddigi munkáról, felvázolta a 2006. év feladatait és további segítséget ígért az időskorúaknak. A meghívott művészek minden műfajt magába foglaló előadását nagy tetszéssel fogadtuk – közölte lapunkkal Badi Mihály, a nyugdíjasklub elnöke. A fehér asztalnál emlékkép várt bennünket. Köszönet érte Kupai Csilla és Juhász Tamás pedagógusoknak. A finom töltött káposzta az óvoda konyha dolgozóit dicsérte, jólesett rá az üdítő ital.

Meghívót kaptunk a karácsonyi koncertre, valamint a falu és az iskola karácsonyi ünnepségére.

A klub női kara mindhárom rendezvényen nagy sikerrel szerepelt. Az ünnepek műsorai emelték a szépkorúak napjának hangulatát. A december 16-ai koncertet Kassai Tibor tanár szervezte, nagy számú látogatottsággal és sikerrel. December 20-án az óvoda udvarán felállított fenyőfa alatt a polgármester megnyitóját szép műsor követte. Hagyományainkhoz híven mákos-diós bejglivel és forró teával zárult az ünnepség.

Meghitt hangulat

December 21-én az iskolai ünnepségen Bukovenszki László igazgató megnyitójában a békességről, a szeretetről és a karácsony meghitt hangulatáról beszélt. Az iskolások és az óvodások szép műsorát követően Erdélyi Józsefné nyugdíjas klubtag, unokáival és a résztvevő gyerekekkel a „Melyiket a kilenc közül” című régi darabot adták elő, amit meghatottan fogadtunk. Az ünnepség után Bortnyik Béla polgármester megköszönte a résztvevők és a felkészítő pedagógusok munkáját egy-egy szál virággal, a klub női tagjait egy kis ajándékkal. A klubvezetés is jókívánságaival illette az énekkar tagjait. Hazaindulva a díszkivilágított járdán még beszélgettünk. Azokra gondoltunk, akik már elmentek.

Szüleinkre, akik megalapozták a falu életét. Talán még távlati gondolataikban sem volt a változás, hogy majd a gémeskutat vízvezeték, hogy a kukorica és a fa helyét a gáz váltja fel. A szennyvizet tisztítóba vezetjük, a hulladékot szelektíve gyűjtjük, unokáink az új teleházban az internetet böngészik majd. Azt, hogy rászorultság szerint ebéd- és egészségügyi szolgáltatás valósul meg a községben, hogy csak egy párat említsünk. Mindezek mutatják – és üzenjük nekik – jó felé haladunk. A nyugdíjas klub tagjai, valamint a falu szépkorúinak nevében megköszönjük a jeles napokat, a törődést és támogatást Bortnyik Béla polgármesternek – jelentette ki végezetül Badi Mihály, a nyugdíjas klub elnöke.

B. Gy.