A kaukázusi kutyánk felér egy riasztóval

Akt.:
A kaukázusi kutyánk felér egy riasztóval
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – Mai körkérdésünk arról szól, hogyan védik a debreceniek otthonukat a betolakodóktól. Ki erre, ki arra esküszik, érdemes végigolvasni a válaszokat.

– A lakásomat és az udvaromat is zárom. Megfelelő óvintézkedésekkel – például ráccsal és egyéb védelmi eszközökkel – szerintem százszázalékosan meg lehet védeni otthonainkat a betörők ellen – fogalmazott érdeklődésünkkor Czirják Mihály.


Czirják Mihály

Czirják Mihály


– Németországban élünk, riasztóval és kamerával védekezünk a betörések ellen. Ekképp biztonságosabbá tehetjük otthonainkat, de teljesen megvédeni nem tudjuk őket – mondta Kocsis Mihály.


Kocsis Mihály

Kocsis Mihály


– Kutyával és riasztóval védekezünk a betolakodók ellen, illetve az ajtók és ablakok zárva tartásával – válaszolt kérdésünkre Tócsán Szabolcs.


Tócsán Szabolcs

Tócsán Szabolcs


– Amikor otthon vagyunk, a riasztó használata mellett zárunk ajtót és ablakot. Egy kutya is védelmünkre van, illetve a riasztó éjszaka is működik – felelte Kathi Enikő.


Kathi Enik┼Ĺ

Kathi Enikő


– A kaukázusi kutyánk felér egy riasztóval, rá igaz az őrző-védő kifejezés. Ha hosszabb időre utazunk el, a szomszédokat és a nagyszülőket kérjük meg, hogy nézzenek rá a házra – ecsetelte Juhász Bettina.


Juhász Bettina

Juhász Bettina


– Kertes házunkban kutyákkal óvjuk magunkat és ingóságainkat. A panelban pedig sokat segítenek a szomszédok, akik remekül szolgálnak „riasztóberendezésként” – osztotta meg velünk Kiss Dániel.


Kiss Dániel

Kiss Dániel


HBN|Fotók: Molnár Péter


A falu szeme mindent meglát: ha idegen autó jön, már lesik

Néhány évvel ezelőtt indult el a Szomszédok Egymásért Mozgalom (SZEM), melynek sikere a Juliska nénik és a Péter bácsik éberségén múlott. Az ötletgazdák célja annak idején pontosan az volt, hogy a gyanús jelenségek kapcsán kifejlesszék az emberek éberségét, valamint hogy megtanítsák őket egymás érdekében összehangoltan cselekedni. Ehhez persze az kell, hogy a szomszédok ismerjék egymást, és szükség esetén számíthassanak a másikra.