A károk a 30 milliót is meghaladják

A károk a 30 milliót is meghaladják
Hatalmas erejű, 210 km/h-s sebességű szelet mért egy hajdúböszörményi kertész a tegnapi vihar során, mondta el Kiss Attila polgármester a mai sajtótájékoztatón, melyet a hétfői katasztrofális helyzet kapcsán tartottak.

Az eseményen részt vett Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára és Cs. Varga László alpolgármester is. Hatalmas károkról számolt be a városvezető, aki elmondta, hogy az Újvárosi utcán és a Bocskai téri templomnál a legrosszabb a helyzet.

Nagy károk keletkeztek

Nagy károk keletkeztek közintézményekben, például a városi sportcsarnokban, a polgármesteri hivatal tetőszerkezetében, és rengeteg lakóépületben. A kárelhárítás és a kárfelmérés jelenleg is tart. A károk összege már eléri a 30 millió forintot. Csodával határos módon személyi sérülés nem történt. Viszont tizenegy gépjárműben lett komoly sérülés, van közöttük több totálkáros is.

Autóra dőlt rá a fa

Az egyik iskola előtt két parkoló autóra dőlt rá a fa, az egyikben egy anyuka ült két gyermekével. A telefonvonalak még mindig nem álltak helyre a városban, vonalas szolgáltatás nincs, a mobil szolgáltatás is gyakran csak véletlenszerű, az áramszolgáltatás is sok helyen még szünetel. Kiss Attila polgármester köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki segítséget nyújtott és nyújt a kárelhárításban, mint mondta ez tiszteletreméltó dolog. Hozzátette, hogy szomszédos városokból is érkeztek tűzoltók, és a több városvezető is segítségéről biztosította a bajba jutott települést. A sajtótájékoztató keretében pedig az ország vezetése irányába Halász János államtitkáron keresztül kért segítséget a károk helyreállításához.

Saját szemével látta

Halász János államtitkár ma saját szemével látta a tegnapi vihar pusztításait. Mint mondta a kormány segítségét fogja kérni a város támogatására. Példaértékűnek nevezte a Hajdúböszörményben tapasztalható összefogást, amely a jelenlegi munkálatok során is tapasztalhatóak.

Cs. Varga László alpolgármester az elhangzottakhoz hozzátette, hogy a tűzoltók több mint kétszáz jelzést kaptak a vihar után, mostanra azonban már minden út járható a városban.

Szarvas-Szabó Kata