A kapus szerint megérdemelte volna az ikszet az Újváros

A kapus szerint megérdemelte volna az ikszet az Újváros
© Fotó: Derencsényi István, archív
Balmazújváros, Zalaegerszeg – Esélyük volt a balmazújvárosiaknak a pontszerzésre, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat.

Megszakadt a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő parádés veretlenségi sorozata, miután a hajdúságiak 2–0–s vereséget szenvedtek a Zalaegerszeg otthonában (a gólokon Daru Bence és Városi Viktor osztozott, utóbbi büntetőből talált be) az NBII hatodik fordulójának zárásaként. Aki csak a vasárnapi meccs végeredményét látja, sima egerszegi győzelmet sejthet, de a Balmazújváros kapusa, Horváth László nem osztja ezt az álláspontot.

Előre kell nézni

– A kapuban alig akadt dolgom, sajnos elől pontatlanok voltunk, elpuskáztuk a lehetőségeinket. Úgy vélem, a döntetlenre rászolgált volna a csapat. A hosszú buszút során volt alkalmunk visszanézni a találkozót, és levonhattuk a legfőbb tanulságokat. Mostantól a Sopron elleni bajnokira kell összpontosítanunk – nyilatkozta a Naplónak a 27 esztendős hálóőr.

Az újvárosi alakulathoz nyáron, a Szigetszentmiklóstól érkező kapuvédő egyébként a harmadik játéknapon őrizte először a Balmaz „ketrecét”, azóta mindig a nevével kezdődik az együttes összeállítása. Mennyire érzi stabilnak a helyét a kezdőben?

– Egyáltalán nem gondolom betonbiztosnak a pozíciómat, hétről hétre bizonyítani kell. Feczkó Tamásnál egyébként sem egy–egy játékos neve a mérvadó, sokkal inkább az edzéseken nyújtott teljesítmény, ott kell mindent kiadni magunkból. Ha ne adj’ Isten, kikerülnék a gárdából, akkor sem ez, hanem a Balmazújváros sikeres szereplése lenne a legfontosabb – mondta Horváth László.

Az Újvárosra a hétvégén a Sopron vár a másodosztályú pontvadászatban, Kiss Lászlóék a Supka Attila által trenírozott klubbal szombaton délután négy órakor mérkőznek meg hazai pályán.

HBN–BÁ