Sport

2013.05.09. 14:07

Háromszor kellett megnyerniük

Debrecen - Egy szép, BSE felett aratott győzelemmel búcsúztatta a nem túl eredményes bajnokságot a DVSC.

Debrecen - Egy szép, BSE felett aratott győzelemmel búcsúztatta a nem túl eredményes bajnokságot a DVSC.Vérbeli kiesési rangadón van túl a DVSC-Fórum csapata: a debreceni kézis lányok a Budapest SE-t fogadták a rájátszás utolsó, hatodik fordulójában szerdán a Hódos Imre sportcsarnokban. Több periódusra osztható a 32–28-as DVSC-sikerrel zárult összecsapás: döcögősen indult a derbi, aztán magára talált a Bíró-alakulat, majd a BSE jött fel, végül 16–13-as hazai vezetésnél zárult a félidő. A szünet után szinte ismétlődött a meccs első felvonása, azzal a különbséggel, hogy mikor a Loki harmadjára is meglépett, a vendégek nem tudtak már visszakapaszkodni. Ezzel magabiztos sikert arattak a piros-fehérek, akik a 11. pozícióban zárták a 2012/13-as bajnokságot. A Napló a debreceniek brillírozó irányítóját, Kudor Kittit kérte fel egy kis értékelésre a találkozó után.

Igazi csapatmunka volt

– Izgalmas mérkőzésen vagyunk túl, legalább háromszor kellett megnyernünk ezt az összecsapást – vélekedett a BSE ellen kiváló formában játszó Kudor Kitti, aki meg is magyarázta kijelentését. – Az első félidőben megléptünk, hat góllal is vezettünk már, de egy rövid ideig megint nem koncentráltunk, így feljött az ellenfél. Aztán a második félidőben az egész folyamat megismétlődött, de újra le tudtuk szakítani a BSE-t, és ekkor már meg tudtuk tartani az előnyt, sőt, egy-két gólt rá is tettünk, és néggyel nyertünk – hangzott az értékelés.

A DVSC ifjú irányítója ezen a találkozón is vezéregyénisége volt csapatának, így természetesen arról is kérdeztük, milyen érzés, hogy nyolc góllal és megannyi hasznos megmozdulással járult hozzá az idény szép lezárásához.

– Nem csak nekem köszönhető ez a siker, mert én is akkor kerülhetek helyzetbe, és lőhetek gólt, ha a többiek segítenek. Úgy érzem, ez a győzelem igazi csapatmunka eredménye, mindenki hozzátette a részét – ha így játszanánk mindig, akkor nem ilyen évünk lett volna. Mivel nyerni tudtunk, a 11. helyen zártuk a bajnokságot, és megvan az esély rá, hogy jövőre is az NB I-ben küzdhessünk – fogalmazott Kudor Kitti, aki annak is örült, hogy vissza tudtak vágni a BSE-nek a Pesten elszenvedett csúnya vereségért.

Mennek vagy maradnak?

Noha a pontvadászatot figyelembe véve a szebb napokat is látott Loki kieső helyen zárt, mégis maradt egy halvány esélye a bentmaradásra – az együttes jövője minden bizonnyal a zöld asztalnál fog eldőlni.

Mindenesetre az már biztos, hogy NB I/B-ben a Keleti csoportból az egri Esterházy Károly Főiskola SC-Globosys, míg a Nyugati csoportból a Szekszárdi Fekete Gólyák KC jut fel, és indulhat az NB I-ben a következő szezonban. A Nyugati csoportot ugyan a Budaörs-Érdi VSE II. nyerte, azonban az ÉTV-Érd fiókcsapata lévén nem indulhat az érdiekkel azonos osztályban. A bajnoki kiírás értelmében ezért a feljutás joga a soron következő helyezetté, azaz a másodikként záró Szekszárdé.

A női NB I. 2012/13-as idényének végeredménye:

  • Győri Audi ETO KC
  • FTC-Rail Cargo Hungaria
  • ÉTV-Érdi VSE
  • Váci NKSE
  • Fehérvár KC
  • Kiskunhalas NKSE
  • Veszprém Barabás Duna Takarék KC
  • Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia
  • Budapest Bank-Békéscsabai ENK SE
  • Siófok KC-Galerius Fürdő
  • DVSC-FÓRUM
  • Budapest SE
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!