A kanyargósok meccselni akarnak

A kanyargósok meccselni akarnak

Nem igazán úgy alakult a tavalyi éve a miskolci Kovács Zoltán, Verba Gábor duónak, mint ahogyan azt eltervezték.

Pedig a rali I. osztályában Ladával ,,kanyargó” páros 2005-ben az A6-os géposztály bronzérmét szerezte meg.

Nem titok, hogy feljebb szerettünk volna jutni a dobogón, ám a ralisportban még inkább igaz az a tétel, hogy nincs ha – mondta lapunknak Kovács Zoltán. – Leginkább a motorproblémáink őröltek fel minket… Hiába tettünk meg mindent azért, hogy egy megbízható erőforrásunk legyen – nem jött össze. Az idén ezért tuning mestert, vagy ha úgy tetszik motor felelőst váltunk, ám természetesen az autó és a kategória marad.

A tavalyi pontvadászatra visszatérve kijelenthető, hogy a sárga Ladás kettős számára nem kezdődött rosszul az év. Sőt! Az évadnyitó Eger Rallyn másodikok lettek, míg a számukra hazai versenynek számító április végi Vredestein Miskolc Rallyt megnyerték az A6-ban. 

Zsinórban háromszor 

– …aztán zsinórban háromszor is nulla pont… – tette hozzá Kovács Zoltán. – A legfájóbb talán ebből a kassai, ugyanis nagyon tetszettek a pályák, ám egy pici vezetői hiba elég volt ahhoz, hogy szó szerint is pontatlanok legyünk.

A bajnokság második felében, majd hajrájában ismét magára talált a Kovács, Verba, Lada trió és nagy csatában ugyan, de sikerült begyűjteniük a hőn áhított dobogós helyet.

Egyértelmű célunk az, hogy Balázs Öcsiékkel szoros és izgalmas meccseket vívjunk! – jelentette ki a miskolci pilóta. – Ha az autó jó lesz, akkor ígérem, hogy rajtunk nem fog múlni. Ugyanakkor ott vannak a többiek is, rájuk is nagyon figyelnünk kell majd. Bízom benne, hogy előrébb tudunk lépni minden szinten.

JLITovábbi hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek