A kábítószer nem válogat

Debrecen – Színes programokkal várják péntektől az érdeklődőket a kábítószer-ellenes világnap alkalmából – a Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezésében.

2004 óta minden évben június 26-a környékén tartják meg a rendezvénysorozatot, mellyel próbálják felhívni az emberek figyelmét a kábítószerrel kapcsolatos problémákra. A Függő-Híd Egyesület elnöke, Simonné Kiss Mónika elmondta: – Nincs konkrétan megnevezhető célcsoport, hiszen a kábítószer nem válogat, ezért széles körből várjuk azokat, akik kíváncsiak a rendezvényre. Az idén nagy hangsúlyt fektetünk a családokra, külön sátrakat állítunk fel számukra, ahol foglalkozásokon és tanácsadásokon vehetnek részt.

 

A fogyasztók száma nőni fog

– Nincsenek pontos adataink arról, hogy a megyében körülbelül mennyi kábítószerfogyasztó él, de abban biztosak vagyunk, hogy az évek múltán a fogyasztók száma nőni fog – tudtuk meg Erdős Kornéltől, a Forrás Mentálhigiénés Központ egyik szakértőjétől. A drogellenes rendezvények egyik célja a probléma érzékenységének megismertetése, az emberekben tolerancia kialakítása és a kialakult negatív előítéletek enyhítése, eltörlése.

A programok pénteken a Rocksuliban zajlottak, szombaton pedig a Modem udvarán és a Faraktár utcai Dirt BMX-pályán folytatódnak.
– V. V. N. –