A közönség plusz embert jelentett

A közönség plusz embert jelentett
Hatalmas küzdelmet vívtak a DVSC-Korvex női kézilabdacsapatának tagjai vasárnap este a Podgorica ellen, mégis a montenegrói alakulat jutott tovább a KEK-ben a legjobb nyolc csapat közé.

A Hódos Imre-sportcsarnokban megrendezett visszavágót nyolcgólos hátránnyal kezdő debrecenieknek majdnem sikerült a bravúr, összesítésben végül mindössze egyetlen találattal bizonyultak jobbnak (48–47) a Szamoránsky Piroskát is bevető vendégek.
Pedig nem a legjobb előjelekkel várta a találkozót a Loki, hiszen a múlt hét közepén a lányok Győrben tizenkét gólos vereséget szenvedtek. Az viszont egyértelmű volt: a továbbjutás csak bravúrral lehetséges. Majdnem sikerült…
A cívisvárosi együttes szimpatizánsai fantasztikus hangulatot teremtettek vasárnap este a Hódosban, s ez a kézilabdázókra is nagy hatással volt.
– Plusz embert jelentett a közönség – vélekedett Bognár Barbara a Napló érdeklődésére. – A győri meccs után szégyelltük magunkat, és nagyon készültünk, hogy megmutassuk, mit tudunk. A szurkolók nem azért járnak ki a mérkőzésekre, hogy azt lássák, rosszul játszunk. Beszélgettünk egymás között, biztattuk egymást, hogy menjünk neki az ellenfélnek. Éreztük azt, mennyire mellettünk állnak a szurkolók.
Végül egy találattal többet szereztek a két összecsapáson a montenegróiak, így ők örülhettek a végén.
– Ez a legrosszabb – jegyezte meg a kiváló irányító –, mindenki el volt keseredve. Ugyanakkor vasárnap előreléptünk küzdelemben és csapategységben, ezért mégis volt kedvező hozadéka ennek az estének. Bízom benne, hogy ebből az eredményből erőt merítünk, tovább kell dolgozni.

Két nap pihenő

Bognár Barbara biztos kézzel értékesítette a büntetőket a Podgorica ellen; hat hetest lőtt be. – A mérkőzés utolsó húsz percében a kispadról a pályára lépve nehéz volt felvenni a ritmust, de a közönség belehajszolt mindenkit.
A KEK-meccs után két nap pihenőt kaptak a lányok, szerdán pedig újra teljes gőzzel edzenek. A hét végén, szombaton bajnoki mérkőzés vár rájuk a Hunnia ellen, ugyancsak a Hódosban.További hírek a haon-sportoldal kategóriából