Helyi közélet

2013.05.17. 08:57

Fordulópont lehet a hazai ipar számára

Az agrárium jó teljesítménye ebben az időszakban kompenzálhatja az ipar gyengélkedését.

Az agrárium jó teljesítménye ebben az időszakban kompenzálhatja az ipar gyengélkedését.

Debrecen. „A részletes márciusi ipari adatok alapján a tavaly év végi nagy visszaeséshez képest lassan ugyan, de kezd talpra állni a hazai ipar. A nyomott belföldi kereslet és a gyenge európai növekedési kilátások miatt a következő hónapokban sem számíthatunk ugrásszerű bővülésre, az év második felében azonban az új autóipari beruházások már erőteljesebb lendületet adhatnak az ipari termelésnek” – mondta el Hodina Péter, a K&H Bank Vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatóságának vezetője.

Lassan, lassan

„A részletes márciusi ipari adatok azt mutatják, hogy a hazai ipar gyengébben kezdte az idei évet 2012-höz képest. Ugyanakkor a tavaly év végi nagy visszaesésből lassan kezdünk talpra állni, hiszen 2013 első három hónapjában rendre növekedett a kibocsátás az előző hónaphoz képest, legutóbb mintegy 0,4%-kal” – véli a szakember, aki szerint a következő hónapokban még nem számítunk az ipari termelés jelentős növekedésére. Várhatóan azonban az agrárium jó teljesítménye ebben az időszakban kompenzálhatja az ipar gyengélkedését nemzetgazdasági szinten.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában