A juniorok között is sikeres a DVSC bokszklub

A DVSC csapata
A DVSC csapata - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A nemrég véget ért országos junior bokszbajnokság 6 érmet, köztük 3-3 ezüstöt és bronzot hozott a hajdúsági ökölvívó klubnak. A leginkább hajdúhadháziakra épülő, de debreceni bunyóst is felvonultató keret kitett magáért, hiszen 3 súlycsoportban is döntőse volt. Salánki László edző – segítője Nagy Tímea volt – szerint nem csak rajtuk múlt, hogy nem lett fényesebb egy-két érem.

Összesen 7 nevezést adott le a DVSC az október végén Gyöngyösön megrendezett négynapos országos viadalra. Végül 6 fiatal tehetség éremmel a nyakában térhetett haza. Bernáth László és Bernáth Attila, valamint Lakatos Csaba másodikként, Sebestyén Gergely, Kiss Krisztián és Balogh József harmadikként zárta a versenyt.

Sebestyén és Kiss még kezdőnek számít, illetve a végül a dobogóig nem jutó, de a jövő szempontjából ígéretes Varga sem régóta bokszol. Balogh az elődöntőben egy korosztályos Európa-bajnoki érmes ellen vérzett el, úgy, hogy az első menetben akár ki is üthette volna neves riválisát, ha kicsit jobban hisz magában.

A döntőkben Bernáth László (48 kg) az addigi jó formája után talán túl bátran bunyózott papíron esélyesebb MTK-s ellenfelével szemben, így, bár irányította az összecsapást, beleszaladt pár látványos feltartó pofonba, s végül ezt tolerálták is a pontozók. Lakatos Csaba (+80 kg) ellenfele korábban már kétszer győzött ellene, ám azokon a mérkőzéseken Lakatos mélyen tudása alatt bunyózott, ráadásul erre a fináléra szépen összekapta magát. A meccsen többször fölénybe került a DVSC öklözője, bár a végére kicsit elfáradt. A fajsúlyosabb ütéseket azonban, Salánki László szerint, ő vitte be. A pontozás viszont nem neki kedvezett. Az előző csata véleményes végeredményt hozott, a harmadik döntős, Bernáth Attila (50 kg) meccsét azonban egyértelműen csúnyán odaadták ellenfelének – értékelt a szakember. Úgy érezte, hogy a háromból két menetet magasan vitt Bernáth, ráadásul a nehezen megítélhető összecsapásokból is ő jött ki jobban, ám nem kis meglepetésre a Madárfészek Ökölvívó Akadémia bunyósának adták a sikert és ezzel az aranyérmet, méghozzá egyhangú pontozással. Az ellenfél edzője is elismerte, hogy tanítványa veszített…

Összességében remek bajnokságot tudhat maga mögött a DVSC.

– Koppányi Szabolcs –

Címkék: , , ,