A józanság nem csak álom, ha erős az ember

Debrecen - Hatodik alkalommal szervezi meg a Józanság Napi rendezvényét a Forrás Lelki Segítők Egyesülete és a Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) pénteken és szombaton.

Berényi András, utóbbi elnöke és a KEF szakmai elnöke fontosnak tartja elmondani: van kiút és lehetőség a gyógyulásra. – Pénteken a segítő egyesületek mutatkoztak be, a résztvevők pedig megnézhették a nyitott üléseket. Szombaton pedig az Attila téri görögkatolikus templomban látják vendégül a csoportokat, ahol több gyógyult ember életútját ismerhetik meg – tájékoztatott.

Papp Csaba tanácsnok, a KEF társadalmi elnöke elmondta, a gyógyuláshoz három dolog elengedhetetlen: a beteg elhatározása, a szűk környezete, aki megfogja a kezét, valamint a civil szervezetek segítsége. Ha ezek közül egy is hiányzik, akkor a beteg visszaesik. – A segítő szervezeteknek sokat köszönhetek, és jó lenne, ha a közösségi ellátásban dolgozókkal is szorosabb kapcsolat jöhetne létre. Ők is kellenek ahhoz, hogy vissza tudjunk illeszkedni a társadalomba és újra munkába állhassunk – mondta Tóth Béla, aki maga is szenvedélybeteg volt néhány évvel ezelőtt.

HBN