A jövőben is kosárláz lesz Debrecenben

A jövőben is kosárláz lesz Debrecenben
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az idei kosárlabda 3×3 U18 Európa Kupa és a World Tour Masters után újabb világversenyeket rendezünk.

Három évvel ezelőtt indult cívisvárosi hódító útjára a 3×3-as kosárlabda, akkor a világ legjobb 18 éven aluli lány és fiú versenyzői vették birtokba a Kossuth téren felállított pályát. Azóta jócskán kinőtte a sportág népszerűsége magát nálunk, és idén, szerdától vasárnapig újabb jelentős eseménynek ad otthont Debrecen – ennek apropóján tartottak sajtótájékoztatót a belvárosban.

Megismerték Debrecent

Az esemény kezdetén Barcsa Lajos alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, kijelentve, a város számára mindig is fontos volt a sport, illetve azon belül a kosárlabda, és rendkívül büszke rá mindenki, hogy első osztályú csapata van a DEAC-nak. Barcsa örömét fejezte ki, hogy a napokban ismét a cívisvárosról beszélnek a 3×3-as kosárlabda szerelmesei.

Julien Devove, a FIBA 3×3-as kommunikációs menedzsere elmondta, három évvel ezelőtt nagyon keveset tudott Debrecenről, csupán annyit, hogy dinamikus és szép város. Mostanra úgy véli, ő is és a sportág is otthonra lelt itt. – Ezúttal már kétmillió néző fogja követni az interneten világszerte a versenyeket, és pontosan fogják tudni, hol van ez a csodás hely.

kosar1Fotó: Derencsényi István

Ezúttal a helyi szervező bizottság elnökeként szólalt meg Becsky István, aki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének nevében elmondta, a szövetség 200 millió forintot fordít idén a 3×3-as utánpótlás- és felnőtt csapatokra. – Célként tűzte ki az MKOSZ, hogy a magyar válogatott ott legyen a tokiói olimpián 2020-ban.

A játékosok közül először a magyar válogatott játékosa, a debreceni születésű Medgyessy Dóra vette át a szót. Mint ismert, a mieink hamarosan a bukaresti Európa-bajnokságra utaznak, a torna előtti utolsó felkészülési versengésre került sor szerdán délután a főtéren. – Ez egy komoly, jelentőségteljes felkészülési viadal, melyen mindenki 100 százalékot fog nyújtja, ezt megígérhetem – mondta még a délutáni meccsek előtt Medgyessy.

Végül Ivosev Tamás, ugyancsak magyar válogatott kosárlabdázó nyilvánult meg, aki ezúttal a Novi Sad gárdáját fogja erősíteni. Tamás nem mellesleg a legutóbbi World Tour Masters verseny MVP-je volt. – Remek érzés itt lenni, bízom benne, hogy a szereplésünkre is jó érzésekkel tekinthetek majd vissza a meccsek után! – fogalmazott.

A sajtótájékoztató végén elhangzott, a 2019-es 3×3-as felnőtt Európa-bajnokságot követően 2020-ban Debrecen ad otthont az U18-as világbajnokságnak, valamint újabb két évig, azaz 2020-ig lesz World Tour Masters forduló a városban.

TN


Impozáns mérkőzéssel kezdődik a lányok számára a torna, hiszen rögtön az első meccsen az oroszok próbálhatnak meg visszavágni nekik a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért
Debrecen - Kialakultak a csoportok, a magyarok nincsenek könnyű helyzetben. Huszonnégy csapat érkezik tizenhét országból augusztus 31. és szeptember 2. között Debrecenbe, hogy megküzdjön a 3x3 U18-as Európa-bajnoki címéért. A sorsolást követően kiderült, hogy sem a fiúknál, sem a lányoknál nem le...

Ismét a Nagytemplom előtt a legjobb kosarasok
Debrecen - A World Tour Masters és az U18-as Európa-bajnokság mellett mással is készülnek. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a kosárlabdák pattogásától lesz zajos Debrecen főtere. Augusztus 29-től szeptember 2-ig újra a Nagytemplom előtt küzdenek meg egymással Európa legjobb 18 év alatti és a v...

Szerdán a nők, csütörtökön pedig már a férfiak is küzdenek a főtéren
Debrecen - A női kosarasok felkészülési tornájával kezdődik szerdán a 3x3-as kosárfesztivál Debrecen főterén. Elkezdődik szerdán délután az ötnapos 3x3 kosárlabdafesztivál Debrecen főterén. A Nagytemplom előtt már gőzerővel dolgoznak a szervezők, hogy a 15 órától kezdődő felnőtt női felkészülési ...További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek