Helyi közélet

2014.10.28. 07:37

Fideszesek is lehettek a tüntetők tömegében

Debrecen - A politológus szerint az erőszak miatt nem érte el célját a netadó elleni demonstráció.

Debrecen - A politológus szerint az erőszak miatt nem érte el célját a netadó elleni demonstráció.

– Nem látok ellentmondást aközött, hogy az idei mindhárom választást a Fidesz fölényesen megnyerte, miközben vasárnap este komoly tömeget megmozgató tüntetés volt a fővárosban a tervezett internetadó ellen. Itt most egy konkrét népszerűtlen kormányzati intézkedés vezetett a tiltakozáshoz – jelentette ki a lapunknak adott interjúban Kiszelly Zoltán politológus. A Kodolányi János Főiskola és a Századvég Politikai Iskola tanára úgy vélte, hogy a Fidesz székházának megtámadása elrontotta a tüntetést. Mint fogalmazott: „ezzel lábon lőtték magukat” a szervezők, hiszen ma már nem az eredeti követelésről beszélünk, hanem arról, hogy erőszakba torkollott a megmozdulás.

Kormánypártiak is

– A nagy számok törvénye alapján nyilvánvalóan lehettek a tüntetők között fideszesek is – vélte az elemző, aki arra emlékeztetett, hogy a „bukott ellenzék” a spontán felháborodást igyekezett meglovagolni. A tüntetés szervezőinek nagyrésze a baloldalhoz köthető személy volt.

Enyhítés?

Kiszelly Zoltán szerint a kormány nem számított ekkora ellenállásra, de nem fogják visszavonni az internetadót, csak maximálják majd annak mértékét. Amennyiben az elfogadás után ugyanilyen tiltakozás lesz, a kabinet tárgyalásra kényszerülhet, miközben precedenst sem akarnak teremteni – fejtette ki.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában