A jövő klasszisai a jégen

A jövő klasszisai a jégen
A jövő klasszisai a jégen - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A magyar vezetőedző szerint bármi előfordulhat a korosztályos vébé debreceni csoportjában.

Megtartották az április 12-18. között Debrecenben megrendezendő U18 divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságot felvezető utolsó sajtótájékoztatót csütörtökön a Jégcsarnokban.

Negyedik világverseny

Az eseményen Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere kiemelte, a vasárnap kezdődő torna egy újabb fontos állomása a debreceni jégkorongsportnak. A politikus emlékeztetett, ez már a negyedik hokis világesemény lesz a cívisvárosban, s most is garantálható a nívós küzdelem. Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy a Jégcsarnok 11 évvel ezelőtt, finn mintára épült, s az évek alatt rengeteget fejlődött a létesítmény, amit rendre meg tudnak tölteni tartalommal. Becsky a vébével kapcsolatban fontosnak tartotta megemlíteni, hogy amíg a Jégcsarnokban a hat együttes, Dánia, Norvégia, Kazahsztán, Fehéroroszország, Franciaország és Magyarország legjobbjai mérkőznek, addig a Jégcsarnok II-ben kialakítanak egy „szurkolói falut”, ahol az érdeklődők óriáskivetítőn követhetik a mérkőzéseket, illetve számos izgalmas, érdekes program várja a gyermekeket és a felnőtteket – a belépés díjtalan.


Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Érdemes tudni, hogy a tanári kísérettel érkező iskolai csoportok (legalább 15 fő esetén) díjtalanul tekinthetik meg az április 15-én, szerdán 13 órakor kezdődő Dánia-Franciaország, illetve az április 17-én, pénteken 13 órakor kezdődő Kazahsztán-Dánia mérkőzéseket. Ehhez előzetes regisztráció szükséges a sport@ph.debrecen.hu e-mail címen jövő hét kedd 13 óráig.

Izgatottak

A szakmai részről az U18-as válogatott vezetőedzője, Glen Williamson beszélt. – Egy nagyon színvonalas tornára van kilátás, amit már izgatottan várunk. Az ellenfeleink felnőtt csapatai magasan jegyzett alakulatok, így komoly erőpróba előtt állunk. Vízválasztó lesz ez a torna, kiderül, a legmagasabb szinten mennyit érünk – remélem, sokat. Minden meccsen az a célunk, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk. Ilyen erős, kiegyensúlyozott mezőnyben bármi előfordulhat – nyilatkozta a szakember. Fontos tudnivaló, hogy a csoport győztese feljebb kerül egy csoporttal, míg az utolsó helyezett kiesik a divízió I/A-ból.

A magyar válogatott keret tagja a debreceni születésű kapus, Győri Boldizsár, aki azt mondta, a válogatott izgatott és nagyon éhes a sikerre. A hokis szerint nagyon jó dolog hazai közönség előtt küzdeni.


Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Utolsó simítások

A magyar ifjúsági válogatott szerdán érkezett Debrecenbe, ahol csütörtökön 19.00 órától Dánia, pénteken 13.30-tól pedig Ukrajna ellen játszik edzőmeccset. A két felkészülési találkozót ingyen tekinthetik meg a nézők.

Magyarország vasárnap, kedden, szerdán, pénteken és szombaton egyaránt 16.30-tól játssza világbajnoki meccseit a Debrecen Jégcsarnokban.

HBN-Boros Norbert


A menetrend

2015. április 12. vasárnap

 • 13 óra: Fehéroroszország–Norvégia
 • 16.30: Magyarország–Dánia
 • 20 óra: Franciaország–Kazahsztán

2015. április 13. hétfő

 • 16.30: Norvégia–Franciaország
 • 20 óra: Dánia–Fehéroroszország

2015. április 14. kedd

 • 16.30: Kazahsztán–Magyarország

2015. április 15. szerda

 • 13 óra: Dánia–Franciaország
 • 16.30: Magyarország–Fehéroroszország
 • 20 óra: Norvégia–Kazahsztán

2015. április 16. csütörtök

 • 16.30 Fehéroroszország–Franciaország

2015. április 17. péntek

 • 13 óra: Kazahsztán–Dánia
 • 16.30: Norvégia–Magyarország

2015. április 18. szombat

 • 13 óra: Kazahsztán–Fehéroroszország
 • 16.30: Franciaország–Magyarország
 • 20 óra: Dánia–Norvégia