A jövő hűtőszekrénye már jelen van

Akt.:
A jövő hűtőszekrénye már jelen van
Ma már el sem tudunk képzelni egy háztartást hűtőszekrény nélkül. Mi is lenne velünk nélküle…

Le kellene mondanunk a friss zöldségekről, a hideg sörről és olyan finom egzotikus gyümölcsökről is, amelyeket távoli országokból szállítanak hazánkba. Nem véletlenül tartják nagyon sokan a hűtőszekrényt az emberiség egyik legnagyobb találmányának.

 

Már az őskorban is felmerült az igény az elejtett vad hűtésére, de akkoriban hűtőszekrények híján, a húsokat hóval és jéggel hűtötték. Később az ókori görögök és rómaiak az élelmiszerek tárolására földbe ásott jégvermeket használtak, majd a középkorban már pincékben és kutakban hűtötték az élelmet. Ahogy telt-múlt az idő egyre nagyobb igény mutatkozott a húsok, zöldségek, gyümölcsök, italok hűtésére, ami elindította a jégkereskedelmet és elkezdődött a hűtőberendezések feltalálásának az időszaka.

A jéggel, majd gőzzel működő „hidegcsináló gépet” végül az elektromos megoldás váltotta fel a 20. század elején és azóta karrierje töretlen. Ma már olyan hűtőszekrényeket is találhatunk a piacon, amely mobiltelefon segítségével jelez, ha kifogyott a tej, vagy figyelemmel követi, hogy milyen gyakran nyitogatjuk az ajtaját, így optimalizálva a hőmérsékletet. Mi jöhet még, ki milyennek képzeli el a jövő hűtőszekrényét? A Gorenje nagy hangsúlyt fektet a kutatásokra és fejlesztésekre, számára a kiváló minőség és a különleges dizájn a modern technológia. A márkát kiválóság megkülönböztethető tulajdonságával ruházza fel, betartva a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat is. Az innováció, dizájn, egyszerűség és a környezetvédelem jelenti a Gorenje márka alappilléreit.

 

Az egészség a levegőben van

A levegő a bolygónk legnagyobb kincse, ez életünk motorja. Amikor a levegő tiszta, friss és tele van oxigénnel, felébreszti és működésre serkenti az érzékeket. Ennek az úgynevezett ionizációs folyamat az oka, amely a negatív töltésű ionokat – az anionokat – pozitív hatásokkal ruházza fel. Ezek a részecskék, apró légtisztítók, a természet védekező mechanizmusának a részei.

ionAz IonAir technológia a legfontosabb termékjellemző, amely az élelmiszerek frissességének megőrzésére hatással van. Segítségével természetes mikroklímát teremthetünk a hűtőszekrény belsejében. Negatív ionok folyamatos adagolásával és keringetésével a baktériumok, a penész és a kellemetlen szagok 95%-át megszünteti a hűtőgépben. Ezzel hosszabb ideig frissen tartja az élelmiszereket és megőrzi azok finom ízét.

 

Intenzív szellőztető rendszer

2eae4db95b779bc42a248a84417b5375_91526_1A Multiflow 360° technológia aktívan kiegyensúlyozza a levegőt, a páratartalmat és a hőmérsékletet a hűtőszekrény belsejében, így alkotva ideális környezetet a friss élelmiszerek számára. Ez az egyedülálló technológia egy 14 bemeneti nyílással rendelkező, modern ventilációs rendszert jelent, amely egyrészt folyamatos hideg levegőáramlást tesz lehetővé a készülékben, másrészt állandó hőmérsékletet biztosít minden polcon.

 

Csak okosan…

51-gorenje-adapt-coolA hűtőszekrénybe helyezett ételek minden ajtónyitáskor “sokkot” (hő sokkot) kapnak a beáramló meleg levegő hatására. A gyakori hőmérsékletváltozások következtében az élelmiszer gyorsabban romlik meg. A gyakori ajtónyitások negatív következményeit csökkentése végett fejlesztették ki az Adapt Cool technológiát. Ez egy memória egységgel rendelkező program, mely nyomon követi, elemzi és feljegyzi az ajtónyitások gyakoriságát és annak megfelelőenszabályozza a készülék működését. Tehát amikor a hűtőgép már tudja, hogy gyakori ajtónyitásos napszak következik, automatikusan csökkenti a belső hőmérsékletet, ezáltal az élelmiszerek kevésbé melegszenek fel és romlanak meg.

 

„Made for iPod”

gorenje-fridge-made-for-ipoA Gorenje titokban leszerződött az Apple-lel és piacra dobták az iPod és iPhone befogadására alkalmas hűtőszekrényt. Az elegáns zongora-fekete torony nem csak dokkolót és hangszórókat rejt magában, hanem a helyére pattintott iPod Touch vagy iPhone segítségével magát a hűtőt is vezérelhetjük, sőt a háztartásban fellelhető összes Gorenje készüléket – a mosógéptől a sütőig – irányíthatjuk a kultikus mp3 lejátszó, illetve mobil segítségével. Az egész iPod-hűtő koncepciónak egyetlen hátulütője van: az iPod dokkoló a beépíthető sörcsaptól veszi el a helyett…

 

Retro öltözetbe csomagolt csúcsminőség

Azoknak is, akik a modern technológiát ötvözni szeretnék a retro stílussal, igyekszik a Gorenje kielégíteni az igényeit, és – számos világhírű designerrel együttműködve – piacra dobták a saját fejlesztésű RETRO hűtőszekrény sorozatot.

retro-in-mimika-ps