szon-sportoldal

2009.01.05. 09:17

Elkönyvelte élete legjobbját

<p>Élvonalbeli története során a második legtöbb pontot gyártotta és a második legnagyobb különbségű győzelmet aratta szombaton a Marso-Vagép NYKK férfi kosárlabda-csapata.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/elkonyvelte-elete-legjobbjat/cn/szon-news-km_01-20090105-091823">A csapat eddigi tétmérkőzései: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A Hegyvidék elleni 116–67-es diadalt csak egy két évvel ezelőtti Debrecen elleni győzelem (121–61) múlta felül.

Persze, ettől még nem kell a mennyben éreznie magát a gárdának, hiszen a mezőny egyedüli olyan csapatát győzte le imponáló különbséggel, amely nem foglalkoztat légióst és még nyeretlen. A 42 pont persze így is 42 pont, Roy Booker, Pavlovics Predrag, Emir Halimics és Jugoszlav Dasics után a negyedik olyan kosaras, aki az NYKK játékosaként élvonalbeli meccsen átlépte a negyvenes határt. Joggal hihetjük, hogy a 25 esztendős hátvéd feltöltőtött azalatt a pár nap alatt, amelyet karácsony környékén otthonában tölthetett.

– Hát, ez nem így volt – árulta el Missouri államban található Portagevile-ben élő Booker, aki az Államokon kívül a Dominikai Köztársaságban, Hollandiában, Németországban és Cipruson játszott korábban. – Igaz ugyan, hogy december 19-én már leszállt a gépem New York-ban, de csak 21-én értem haza. Akkora volt ugyanis a havazás, hogy két napig a reptéren vesztegeltem. És ezzel nem volt vége! A csomagom ugyanis nem került elő, még egy napig tartott, hogy vissza kellett mennem érte. Úgyhogy össze-vissza négy napot voltam a szeretteim között. Most már csak jót mosolygok az egészen, úgy vagyok vele: Isten akarta, hogy így legyen.

A szombaton tapasztaltak szerint hamar átvészelte az időzónák átutazásából adódó átállási nehézségeket a kosaras. Vajon eddigi pályafutása alatt játszott már ilyen eredményesen?

– Egyszer Hollandiában 40 pontot, közte hét triplát szereztem, szóval a mostani 42 és a nyolc hármas profi karrierem eddigi legjobbja – így Booker, akinek családi nevét Könyvesre lehetne fordítani. – Köszönettel tartozom a csapattársaimnak, hogy ilyen jól sikerült ez a mérkőzés, hiszen az üres dobóhelyzetekben rendre megtaláltak, nekem pedig sikerült értékesítenem kísérleteim nagy részét. Egyébként is elmondhatom, hogy remekül érzem magam Nyíregyházán, a társaim és a vezetők is mind-mind remek emberek, és talán az eredményeink is javulni fognak.

Mutatók

Roy Booker statisztikája a szombati mérkõzésen

Játszott perc: 32
Szerzett pont: 42/24
Kétpontos kísérletek: 5/8, 62%
Hárompontos kísérletek: 8/13, 62%
Mezõnydobások összesen: 13/21, 62%
Büntetõdobások: 8/10, 80%
Lepattanó: 5 (4 védõ, 1 támadó)
Személyi hiba: 2
Kiharcolt személyi hiba: 8
Szerzett labda: 5
Eladott labda: 1
Gólpassz: 5
IBM-mutató: 54

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!