A jövő európai városa Debrecen

Akt.:
A jövő európai városa Debrecen
© Fotó: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata
Debrecen – Ünnepélyes keretek között vehette át a Financial Times fDI Strategy magazinjának legjobb tőkevonzási stratégiáért járó díját a small cities kategóriában 2018. március 13-án a franciaországi Cannes-ban Papp László polgármester. Az elismerés feljogosítja Debrecent, hogy 2018-2019-ben viselje A jövő európai városa címet.

– Négy évvel ezelőtt, 2014-ben indítottuk el azt a befektetési stratégiát, amellyel rendkívüli sikereket értünk. Debrecen tőkevonzó képessége ma sokkal jobb, mint néhány évvel ezelőtt. Az utóbbi 4 évben 23 vállalat döntött debreceni fejlesztés mellett, létrehozva ezáltal több, mint 4700 új munkahelyet. Ezek az eredmények a világ egyik legmeghatározóbb üzleti lapjának a Financial Timesnak is felkeltette az érdeklődését, sőt kivívta az elismerését is, hiszen a lap fDi Strategy magazinjának döntése alapján Debrecen a small city kategóriában a legjobb befektetési stratégiával, tőkevonzó képességgel rendelkező város Európában. Büszke vagyok Debrecen sikerére! – fogalmazott a díj átvétele után Papp László polgármester.

ft2A debreceni küldöttség tagjai balról jobbra: Barcsa Lajos alpolgármester, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke, Papp László polgármester, Póser Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője és Szobonya Péter, a gazdaságfejlesztési csoport vezetője. | Fotó: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

– Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata –