Nagyvilág

2015.10.16. 13:47

Illegális bevándorlás - Németországban tűz ütött ki egy menekültszállásnak szánt épületben

Berlin- Tűz ütött ki péntekre virradó éjjel egy menekültszállásnak szánt épületben a németországi Schleswig-Holstein tartományi Flensburgban.

Berlin- Tűz ütött ki péntekre virradó éjjel egy menekültszállásnak szánt épületben a németországi Schleswig-Holstein tartományi Flensburgban.

A városban egy üresen álló emeletes társasház földszintjén keletkezett tűz, egyelőre ismeretlen okból. Egy lakás kiégett, több további lakásban károk keletkeztek. Sérülés nem történt. Az ügyben nyomozás indul. Szemtanúk szerint nagy csattanást lehetett hallani, mielőtt felcsaptak a lángok a földszinti lakásból. Az épület előtt betört ablakok üvegcserepei hevernek - számolt be online kiadásában a Schweriner Volkszeitung című lap.

A tulajdonos eredetileg le akarta bontani a lakatlan épületet, de a menekültválság miatt végül inkább három szintet bérbe adott az önkormányzatnak 2017 tavaszáig. A lakásokba 40-45 menedékkérőt akartak elhelyezni. Az első lakók beköltöztetését a jövő hétre tervezték.

Németországban szinte naponta gyulladnak ki menekültszállások. Többnyire még lakatlan, de menedékkérők elhelyezésére már előkészített épületekben keletkezik tűz, a hatóságok szerint rendszerint szándékos gyújtogatás miatt. Csak az előző héten - október 5-től 11-ig - hét ilyen eset történt.

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) és a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) szerint egyelőre nincsenek arra utaló jelek, hogy a támadásokat nagyobb, több tartományra kiterjedő hálózatok vagy szélsőjobboldali terrorista sejtek szerveznék. Az eddig azonosított elkövetők 70 százaléka a gyújtogatás helyszínének térségéből, vagy az adott településről származik.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!